Ο Δήμαρχος Λάρνακας περιόδευσε σήμερα στο έργο της Πιαλέ Πασιά

13:48 9/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τον Ιούνιο του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Πιαλέ Πασιά και αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Μηχανικό του έργου και λειτουργούς των Δημοσίων Εργων.

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι η επίσκεψη έχει «πρακτική σημασία για να δούμε πως εξελίσσεται το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου, το οποίο βρίσκεται στα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, δηλαδή τέλος του πρώτου

εξαμήνου αυτού του χρόνου του 2014 πρέπει να είναι τελειωμένη η Πιαλέ Πασιά. Ταυτόχρονα όμως βλέπουμε θέματα κυκλοφοριακής διαχείρισης, ιδίως χώρους στάθμευσης που να εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής, θέματα που αφορούν την δενδροφύτευση γιατί πρέπει να οργανωθεί η φύτευση των χώρων με δέντρα ή λουλούδια και θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των σκυβάλων, αφού είναι ένα μεγάλο θέμα που μας απασχολεί».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «βλέπουμε και το θέμα της διαφύλαξης του χαρακτήρα της περιοχής με μια ομοιομορφία στο τρόπο των σπιτιών και των κτιρίων. Εχουμε ήδη εισέλθει σε μια τελική ευθεία που θα δώσει μια ουσιαστική ανάπτυξη στη περιοχή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε ότι «στόχος μας δεν είναι να βλέπουμε στο νέο δρόμο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ωστόσο υπάρχουν δικαιολογημένα αιτήματα από κατοίκους για να μπορέσουν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τους. Ετσι έχουμε χωρίσει τη περιοχή σε διάφορα σημεία και βρήκαμε κάποιους χώρους που μπορεί να διαμορφωθούν για χώρους στάθμευσης για τους κατοίκους οι οποίοι θα διαθέτουν ειδική κάρτα».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα πρέπει να μετακινηθούν ορισμένα υποστατικά, ο κ. Λουρουτζιάτης απάντησε πως «εκεί όπου υπάρχουν επεμβάσεις σε τουρκοκυπριακή περιουσία που ανήκει στον κηδεμόνα τουρκοκυπριακών περιουσιών, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής».

Αναφορικά με τη περιοχή του ψαρολίμανου όπου βρίσκεται και το γραφείο του Τμήματος Αλιείας, δηλαδή περίπου στη μέση του δρόμου της Πιαλέ Πασιά, ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως «αυτό είναι ένα μελανό σημείο όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης του και σύντομα θα συναντηθούμε με τον Υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να βρούμε τη λύση για το συγκεκριμένο θέμα».

Από την πλευρά της η Νίκη Κυπραγόρα, Μηχανικός των Δημοσίων Εργων είπε πως «εάν κρίνουμε και από την οικονομική κρίση που υπάρχει τώρα στη Κύπρο, η πρόοδος των εργασιών είναι αρκετά καλή. Με κάποιες μικρές καθυστερήσεις είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα, υπάρχουν μεν δικαιολογημένες καθυστερήσεις αλλά προχωρούμε με βάση το πρόγραμμα» ενώ το έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί γύρω στο τέλος Ιουνίου του 2014.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που ανακύπτουν όπως οι χώροι στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής, η κυρία Κυπραγόρα είπε πως «στο συμβόλαιο υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι στάθμευσης που προνοούνται στο ύψος του μισού περίπου έργου. Αναφορικά με το υπόλοιπο, εμείς προχωρούμε σύμφωνα με τα σχέδια και προβλήματα που τυχόν ανακύπτουν τα διαχειρίζεται ο Δήμος Λάρνακας και σε συνεργασία μαζί μας εάν μπορούμε να βρούμε κάποιες συναινετικές λύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα