‘Δεν μπορούμε να ‘κόψουμε΄νέο χρήμα’, δήλωσε ο Υπ. Συγκοινωνιών για κόμιστρα σχολικών λεωφορείων

12:59 9/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Την αποφασιστικότητα και την διάθεσή του να παρέμβει «διορθωτικά» μετά από παρακολούθηση της εξέλιξης της κατάστασης που διαμορφώνεται με την επιβολή κομίστρων στα σχολικά λεωφορεία για τους μαθητές της Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης διατύπωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των μαθητικών κομίστρων στα λεωφορεία

ο Υπουργός Συγκοινωνιών δήλωσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι «όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, το θέμα βρίσκεται υπό συνεχή αξιολόγηση».

Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι «προσπαθούμε να δούμε, μέσα από την εφαρμογή του συστήματος, πού δημιουργούνται προβλήματα και πού υπάρχουν στρεβλώσεις, και έχουμε και την αποφασιστικότητα και τη διάθεση να παρέμβουμε διορθωτικά αφού δούμε στην εξέλιξη των πραγμάτων πώς λειτουργεί το σύστημα».

Πρόσθεσε ότι «καταγράφουμε όλες τις απόψεις, είμαστε σε συνεχή επαφή και με το Υπουργείο Παιδείας και με το Υπουργείο Εργασίας, με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού – με την οποία είχαμε επαφή και πριν την εφαρμογή του μέτρου, πρέπει να σας πω – για να δούμε ακριβώς ποιες είναι εκείνες οι ομάδες του πληθυσμού οι οποίες ενδεχομένως δεν έχουν μέχρι στιγμής καλυφθεί επαρκώς».

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι «όλα αυτά, όμως, προσπαθούμε να τα κάνουμε έχοντας πάντοτε υπόψη ότι ο προϋπολογισμός που έχουμε είναι περιοριστικός και είναι δεδομένος».

«Δεν μπορούμε να ‘κόψουμε’ νέο χρήμα. Καλώς ή κακώς», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα