Ο Ανδρέας Ορφανίδης στο Onlycy.com!Η γυμνή εμφάνιση στο σανίδι, οι θαυμάστριες και τα νέα επαγγελματικά σχέδια!Ο νέος ζεν πρεμιέ πιο αποκαλυπτικός από ποτέ!

09:35 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ανδρέας Ορφανίδης μπήκε για τα καλά στην ζωή μας μέσα από τα σήριαλ που συμμετέχει.Με το που πρωτοεμφανίστηκε κέρδισε αμέσως τη συμπάθεια της πλειοψηφίας του κόσμου με το ταλέντο του αλλά και την άρτια και ελκυστική εξωτερική εμφάνιση του εμφάνιση που δεν περνά απαρατήρητη.

Ο νεαρός ηθοποιός αποκαλύπτεται στον Μιχάλη Σταύρου και το Onlycy.com για την συμμετοχή του στο “Εκείνο το καλοκαίρι” του ΑΝΤ1, για την γνωριμία του και τον μεγάλο του έρωτα με την γυναίκα του και επίσης ηθοποιό Μαργαρίτα Βανδώρου, για το αν θα εμφανιζόταν ποτέ γυμνός στο θεατρικό σανίδι και ανοίγει τα χαρτιά του για νέα του επαγγελματικά σχέδια .

Από τι ηλικία αποφάσισες πως θες να γίνεις ηθοποιός;

Νομίζω ήταν ένα παιδικό μου όνειρο που δεν ξεθώριασε μεγαλώνοντας.

Δεν σε προβλημάτισε η απόφαση σου μιας και το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι αβέβαιο στο να έχεις για πάντα δουλειά.

Δεν πήρα την απόφαση βάσει λογικής και μεθόδευσης γιατί μάλλον δεν θα επέλεγα αυτή τη δουλειά που στατιστικά φτάνει το 95% σε ανεργία και στην καλύτερη δυνατή περίπτωση έχεις μισθό μόνο τους 9 μήνες. Ήταν μια απόφαση, όπως είπε ο Κουν, για την ψυχή μου. Για το δικό μου μονοπάτι. Προσπαθώ να επιλέγω δουλειές που εμένα με εμπνέουν. Μπορεί να είναι κάτι στο σενάριο, στην σκηνοθεσία, στο καστ, δεν ξέρω. Προσπαθώ να αφήνω το ένστικτό μου να με οδηγεί. Προφανώς έχω αρνηθεί δουλειές και ενδεχομένως να έχασα λεφτά αλλά οφείλω να ακούω το ένστικτό μου.

“Εκείνο το καλοκαίρι” για δεύτερη χρονιά στον Αντ1. Τι αίσθηση σου άφησε η μέχρι τώρα η συμμετοχή σου στην σειρά;

Είμαι τυχερός που είμαι για δεύτερη χρονιά στον Αντ1 που με στηρίζει και σε μια δύσκολη εποχή επιλέγει και επιμένει σε τοπικές παραγωγές έχοντας τρεις αξιόλογες σειρές και ξανά με τον πολύ σημαντικό σεναριογράφο Γίωργο Τσιάκκα που μου εμπιστεύτηκε ένα βασικό και δύσκολο ρόλο στην νέα του σειρά. Θέλαμε όλοι, και το κανάλι και ο Γίωργος Τσίακκας, ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Νικολαίδης, το εξαιρετικό συνεργείο μας και το σπουδαίο καστ να κάνουμε μια σειρά που θα έχει μα πει κάτι, όχι μόνο σε αυτούς που έζησαν τα γεγονότα του 1974 αλλά και στους νεότερους. Είναι μια σειρά δύσκολη, πολυεπίπεδη, στους προκλητικούς ρυθμούς του καθημερινού αλλά πιστεύω οι το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους ατομικά και συλλογικά.

Πόσο τυχερός νιώθεις που παίζεις πλάι σε καταξιωμένους ηθοποιούς και που έχεις δουλειά σε μια δύσκολη περίοδο για να έχει κάποιος ηθοποιός δουλειά;

Ξεκινάω κάθε μέρα με χαμόγελο και ευγνωμοσύνη Είναι πολύ περίεργη η εποχή μας και δυστυχώς έχω φίλους και συγγενείς από όλους τους χώρους που δεν έχουν δουλειά και είναι πραγματικά στενάχωρο. Οφείλουμε να είμαστε θετικοί αλλά και ευέλικτοι.

Η οικονομική κρίση πόσο σε έχει επηρεάσει; Υπήρξες σπάταλος στην ζωή σου ή ήσουν προσεχτικός και έκανες σωστή χρήση των λεφτών σου;

Σπάταλος πότε δεν ήμουν. Μου αρέσει να κάνω δώρα σε άλλους, σπάνια κοιτάω τιμή. Τώρα πια σκέφτομαι συνειδητά να αποταμιεύω κάθε μήνα έστω και κάτι. Μου αρέσει η απλή ζωή και ίσως αυτό είναι από τα καλά της κρίσης. Η απλή ζωή μας φέρνει όλους πιο κοντά. Οι υπερβολές προς πάσα κατεύθυνση πρέπει να αποφεύγονται.

Από ότι ξέρω ετοιμάζεις μια μουσική παράσταση.Μίλησε μου λίγο για αυτό.

Χαίρομαι πάρα πολύ που με ρωτάς γί αυτό Ετοιμάζουμε μια πολύ ευχάριστη διασκεδαστική τρίωρη μουσική παράσταση με 7 άτομα επί σκηνής, με τέσσερις τραγουδιστές και έχουμε επιλέξει τραγούδια από ένα ευρύ μουσικό φάσμα ελληνικά έντεχνα, ροκ, γνωστά αγαπημένα ξένα. Προτείνουμε νέες διασκευές και ολίγον στανταπ κόμεντι να γελάσει το χειλάκι μας. Φυσικά θα είναι μαζί μας η γυναίκα μου Μαργαρίτα Βανδώρου με τραγούδια που νομίζω θα ενθουσιάσουν. Ξεκινάμε στις 15 Μαρτίου στο Red στην Λευκωσία και θα είμαστε εκεί κάθε Παρασκευή. Βρίσκομαι σε συζητήσεις να το πάρουμε και σε άλλες πόλεις και μάλλον θα γίνει! Πιστεύω θα είναι πραγματικά κάτι πολύ όμορφο και θέλω ο κόσμος να έρθει, να διασκεδάσει να περάσει υπέροχα. Ελπίζω να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Αν το απαιτούσε ο ρόλος θα έκανες ποτέ γυμνή εμφάνιση στο σανίδι;

Μου έχει γίνει η πρόταση ήδη τρεις φορές, μια στην Αθήνα και δυο στην Κύπρο. Χωρίς να είμαι εναντίον, θέλω να υπάρχει μια ουσιαστική δραματουργική αιτία για να μπορέσω να δικαιολογήσω μέσα μου το γυμνό. Το να γίνει απλά για να προκαλέσει δεν με ενδιαφέρει. Στον κινηματογράφο θα ήμουν πιο ανοικτός, εφόσον μου παρουσίαζε ο σκηνοθέτης μου την οπτική του.

Πόσα χρόνια είσαι μαζί με την γυναίκα σου;

Είμαστε μαζί 7,5 χρόνια.

Ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά;

Μόλις την είδα την ερωτεύτηκα. Την διεκδίκησα πολύ και σύντομα γίναμε ζευγάρι. Στον πρώτο μήνα της ζήτησα να συγκατοικήσουμε στην γκαρσονιέρα μου στα Εξάρχεια όπου έμενα. Στ´ αλήθεια δεν ξέρω τι έκανα 19 χρόνια πριν γνωρίσω την Μαργαρίτα.

Τι σε εκνευρίζει πάνω στην Μαργαρίτα και ποιο δεν αλλάζεις με τίποτα πάνω της;

Μπορεί να με εκνευρίζει αλλά ξέρω ότι έχει δίκαιο. Η Μαργαρίτα είναι απίστευτα τυπική και συνεπής στα ραντεβού της. Θέλει πάντα να φθάνει μισή ώρα πριν. Δεν θα άλλαζα με τίποτα την ψυχή της. Είναι από τους αυθεντικά πιο καλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Πάντα σκέφτεται τα αισθήματα των άλλων και πάντα δίνει χώρο και χρόνο, προσφέροντας κατανόηση και συμπαράσταση.

Πιστεύεις το ότι κάνετε την ίδια δουλειά σας έχει δέσει περισσότερο;

Μου αρέσει πάρα πολύ που δουλεύουμε μαζί. Είμαστε και πολύ καλοί φίλοι και πολύ καλοί συνεργάτες.

Δεν φθείρεται όμως η σχέση όταν ένα ζευγάρι είναι τόσες πολλές ώρες μαζί και στην δουλειά και στο σπίτι;

Στ´ αλήθεια δεν ξέρω τι συμβαίνει γενικά. Να απαντήσω ειδικά, εμάς μας αρέσει. Είναι πολύ σημαντική η συμβατότητα. Δυο άνθρωποι πρέπει να έχουν σίγουρα κοινό σημείο επαφής. Όχι μόνο στα ενδιαφέροντα, και σε θέματα επικοινωνιακά αλλά και στα γενικότερα θέλω της ζωής.

Πλέον είσαι αναγνωρίσιμος και μάλιστα από τους πιο εμφανίσιμους ηθοποιούς της γενιάς σου. Έχει τύχει κάποιο περιστατικό με θαυμάστρια σου που να σε φέρει σε δύσκολη θέση και συνάμα να ζηλέψει η γυναίκα σου;

Σε ευχαριστώ πολύ. Προσπαθώ να μην προκαλώ, αλλά πάντα υπάρχει κάποιος που θα θελήσει περισσότερα απ´ αυτά που εγώ θα ήθελα να προσφέρω. Μια γυναίκα μου ζητούσε επίμονα να με πάρει σπίτι της να μου μαγειρέψει. Βρε χρυσή μου δεν θέλω, βρε καλή μου δεν πεινάω, τίποτα. Απλά πολύ ευγενικά απομακρύνομαι. Η Μαργαρίτα μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, με γνωρίζει πολύ καλά και εδώ θέλω να σου πω ότι εγώ είμαι ο πιο ζηλιάρης της σχέσης, αλλά σε πολύ φυσιολογικά πλαίσια.

Ένα παιδί είναι στα άμεσα σχέδια σας;

Το παιδί είναι τεράστια ευλογία και συνάμα ευθύνη. Είναι κάτι που θέλουμε και οι δυό.

Τι όνειρα έχεις για το μέλλον;

Πάρα πολλά. Θέλω στη ζωή μου να υπάρχει ηρεμία, αγάπη, αφθονία, έμπνευση και δημιουργία. Αυτή την περίοδο δουλεύω παράλληλα ένα σενάριο που αποτελεί όνειρο ζωής. Ελπίζω να έχει θετική κατάληξη.

Τι αρέσει στον Ανδρέα να κάνει όταν δεν εργάζεται;

Μου αρέσει να κάνω βόλτες και εκδρομές με την Μαργαρίτα και τον σκύλο μας τον Τσηφ. Απολαμβάνω πάντα την συντροφιά του αδελφού μου και εκλεκτών φίλων. Μου αρέσει να διαβάζω και ψάχνω βιβλία δύσκολα τα οποία διαβάζω 2-3 φορές. Ένας σπουδαίος Έλληνας φιλόσοφος είχε πει κάποτε. “Πεθαίνει το βιβλίο. Πεθαίνει και η κριτική μας σκέψη”. Είναι πολύ σημαντικό να σκέφτεσαι, να δημιουργείς. Τις περισσότερες φορές δυστυχώς απλά αναπαράγουμε Με φοβίζει το μυαλό που είναι εγκλωβισμένο σε δόγματα και περιορισμένο σε στενά πλαίσια πεποιθήσεων που υιοθέτησε κάποια στιγμή απλά και μόνο επειδή τα άκουσε τα ίδια και τα ίδια πολλές φορές.

Είσαι από τους άνδρες που προσέχουν την εξωτερική τους εμφάνιση με γυμναστήριο και κρέμες περιποίησης κτλ;

Μου αρέσει πολύ η γυμναστική με βάρη αν και δυστυχώς, λόγω χρόνου δεν γυμνάζομαι όσο θα ήθελα. Κρεμούλες ακόμα όχι, γιατί τα βαριέμαι όλα αυτά.

Keywords
γυμνες, εμφάνιση, νέα, ζεν, ζεν, τα νεα, εμφάνιση, ζεν πρεμιε, ορφανιδης, ευχαριστώ πολύ, συμμετοχή, ΑΝΤ1, θεατρο, θες, συγκεκριμένο, οφείλω, ροκ, red, αθηνα, κυπρος, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, σταυροι, ξανα, οικονομικη κριση, γυναικα, δουλεια, δωρα, ηθοποιος, μουσικη, ονειρα, ονειρο, τραγουδια, ωρα, αγαπη, ανεργια, απιστευτα, απλα, αφθονια, βιβλιο, γεγονοτα, γινει, γνωριμια, δυστυχως, δογματα, ευλογια, ειπε, υπαρχει, εμπνευση, ενδιαφεροντα, ενστικτο, εξαρχεια, εποχη, ευθυνη, ευχαριστώ πολύ, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδια, ηλικια, ηρεμια, θες, λεφτα, λευκωσια, μηνες, μυαλο, παντα, οφείλω, παιδι, ψυχη, ραντεβου, ροκ, ρολο, σειρες, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συντομα, σηριαλ, σειρα, συμμετοχή, σκεφτεσαι, σκηνοθεσια, σπιτι, σχεδια, τιμη, φυσικα, φτανει, χαμογελο, χρυση, ωρες, δουλειες, εκδρομες, ελληνικα, φιλοι, νιωθεις, red, τυχερος, θελω να, θεματα, ζευγαρι
Αναζητήσεις
andreas orphanides ηλικια, μαργαρίτα βανδώρου
Τυχαία Θέματα