Αυστραλία: Αντιδράσεις για τη συμφωνία Emirates-Qantas

07:50 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο ανεξάρτητος ομογενής γερουσιαστής, Νικ Ξενοφών, αγωνίζεται για να μην εγκριθεί από την αρμόδια αυστραλιανή υπηρεσία η στρατηγική συμμαχία της αεροπορικής εταιρείας του Ντουμπάι, Emirates Airline με την αυστραλιανή Qantas.

Ο γερουσιαστής Ξενοφών υποστηρίζει ότι η συμφωνία αυτή θα είναι σε βάρος των εργαζομένων της αυστραλιανής εταιρίας.

Η απόφαση της Αυστραλιανής Επιτροπής Ανταγωνισμού, για το αν θα δώσει την έγκρισή της ή όχι στη συμφωνία, θα ανακοινωθεί το

Μάρτιο.

Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, τότε η Qantas αλλάζει τον στρατηγικό της σχεδιασμό, σταματώντας τις πτήσεις της προς την Ευρώπη, κρατώντας ως μοναδική παρουσία το Λονδίνο. Από τις 15 Απριλίου σταματά και τις πτήσεις προς την Φρανκφούρτη. Η Emirates θα αναλάβει να πετά στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Για τους ομογενείς που θα θέλουν να επισκεφθούν Ελλάδα και Κύπρο, η συμφωνία αναμένεται να είναι θετική καθώς θα έχουν περισσότερες επιλογές. Θα μπορούν να πηγαίνουν από οποιαδήποτε πόλη της Αυστραλίας με την Qantas στο Ντουμπάϊ και από εκεί με την Emirates σε Αθήνα ή Λάρνακα ή να πηγαίνουν απευθείας στους προορισμούς τους με την Emirates.

Η Emirates ανέφερε ότι δεν είναι στις προθέσεις της να εξαγοράσει την Qantas, καθώς με βάση τους νόμους της Αυστραλίας, το πλειοψηφικό πακέτο πρέπει να ανήκει στους Αυστραλούς.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η British Airways, που όλα αυτά τα χρόνια συνεργαζόταν με την Qantas, θα διακόψει τη συνεργασία της με την αυστραλιανή εταιρεία, ενοχλημένη για τη συμφωνία της με την Emirates Airline.

Η συμφωνία της Qantas με την Emirates Airline, έρχεται λίγο μετά τη συμφωνία της άλλης αυστραλιανής εταιρείας, Virgin Australia, η οποία πούλησε το 10% στην ανταγωνιστική εταιρεία της Emirates, την Etihad Airways, με έδρα το Αμπού Ντάμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα