«Το Ποτάμι»… εκβάλλει στον μεσαίο χώρο

Της Στεφανίας Μουρελάτου ([email protected])

Είναι σαφής πλέον η στόχευση του Σταύρου Θεοδωράκη στον επονομαζόμενο μεσαίο χώρο. Ενδεικτικές οι επαφές, που είχε στις Βρυξέλλες με τις ευρωομάδες των Φιλελεύθερων, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, προκειμένου να καταλήξει σε ποια «πολιτική οικογένεια» θα ενταχθούν οι ευρωβουλευτές, που πιθανώς θα εκλέξει το «Ποτάμι».

Τα νέα από τις δημοσκοπικές επιδόσεις του «Ποταμιού»

ταξίδεψαν γρήγορα και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μάρτιν Σουλτς, είπε: «Το βράδυ των ευρωεκλογών θα περιμένουμε όλοι "το Ποτάμι" να επιλέξει σε ποια πολιτική ομάδα θα ενταχθεί». Ο Σταύρος Θεοδωράκης μάλιστα εκτιμά βάσει των αναλύσεων εκλογολόγων και στατιστικολόγων ότι οι ψήφοι, που θα έρθουν από την Ελλάδα, ίσως να καθορίσουν αν η πλάστιγγα θα γύρει υπέρ του κ. Σουλτς ή του κ. Γιούνκερ, εξού και το πιεστικό φλερτ προς το κόμμα του.

Οι πρώτοι, πάντως, 22 υποψήφιοι ευρωβουλευτές, που ανακοίνωσε το «Ποτάμι», πήραν σχετικά καλές κριτικές, καθώς διατηρούν το κεντρικό προφίλ του «Ποταμιού», δηλαδή πρόκειται για πρόσωπα διακεκριμένα στον επαγγελματικό στίβο, με κοινωνικές ανησυχίες και πίστη σε μια δίκαιη Ευρώπη, όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο ακαδημαϊκός Γιώργος Γραμματικάκης, ο γιος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Λ. Κύρκου, Μίλτος και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο Γιώργος Μαυρωτάς ξεχωρίζουν. Οι υπόλοιπες 20 προσωπικότητες, που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο θα προκύψουν από τις προτάσεις, που κάνουν οι φίλοι του κόμματος στην ιστοσελίδα του.

Με Γραμματικάκη και τον γιο του Κύρκου στην ευρωλίστα

Οι πρώτοι 22 υποψήφιοι: Κ. Αργυρός (δημοσιογράφος), Π. Βαλλιάνος (καθ. Πολιτικής Φιλοσοφίας), Ζ. Λούδα (αγρότισσα), Ν. Γιατρομανωλάκης (Πολιτικός Επιστήμονας), Γ. Γραμματικάκης (Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και δις πρύτανης), Μ. Δημητρίου (Ελληνίδα Ρομά), Π. Ελευθεριάδης (Καθ. Νομικής στην Οξφόρδη), Α. Ευφραιμίδου-Παπασταύρου (Διευθύντρια τμ. Ογκολογίας-Παθολογίας «Άγιος Σάββας»), Σπ. Καχριμάνης (Πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας), Β. Κιντή (Καθ. Φιλοσοφίας της Επιστήμης), Δ. Κοντοπίδης (ακτιβιστής για τα δικαιώματα ασθενών), Δ. Κουρέτας (αναπληρωτής Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), ο Χημικός μηχανικός και γιος του Λεωνίδα Κύρκου, Μίλτος, Α. Λυδάκη (καθ. Κοινωνιολογίας), ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο Γ. Μαυρωτάς, Γ. Μενουδάκου (συντονίστρια Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων), Α. Μηλιού (θαλάσσια βιολόγος), Ν. Ορφανός (ηθοποιός), Θ. Σκόκος (Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος), Φ. Σπυριδάκη (ηθοποιός) , Χ. Ταχιάου (δημοσιογράφος) και Στ. Τσακυράκης (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου).

Keywords
Τυχαία Θέματα