ΓΓ ΑΚΕΛ: Παρά τις τούρκικες απειλές κανονικά η Κυπριακή Προεδρία

14:32 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε ότι παρόλο που η Τουρκία προσπάθησε να ακυρώσει την ανάληψη της Προεδρίας από την Κύπρο, εκφράζοντας απειλές ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και την ΕΕ, η κυβέρνηση επανειλημμένα διατύπωσε σε όλα τα ξένα φόρα τη θέση ότι οι απειλές της Τουρκίας είναι απαράδεκτες, θέση η οποία μετατράπηκε σε πολιτική θέση της ΕΕ.

«Προσπαθήσαμε και πείσαμε ότι η άσκηση της Προεδρίας δεν είχε καμία σχέση με τη διαδικασία στο Κυπριακό,

όπως ατυχώς προσπαθούσε να υποβάλει η τουρκική πλευρά» και «ξεκαθαρίσαμε ότι αν προκαλούνταν τα όποια προβλήματα αυτά θα οφείλονταν αποκλειστικά και μόνο στη στάση της τουρκικής πλευράς» δήλωσε ο κ. Κυπριανού.

Ανέφερε πως συνιστά επιτυχία της Κυβέρνησης το γεγονός ότι σήμερα, η πλειοψηφία των δυνάμεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο επιθυμούν συνέχιση των συνομιλιών, καταρρίπτοντας τη θέση Ερογλου ότι οι συνομιλίες πρέπει να διακοπούν λόγω της εκ περιτροπής Προεδρίας της ΕΕ.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως ο ρόλος της εκάστοτε προεδρίας της ΕΕ είναι σύνθετος και πρόσθεσε πως βασικά στοιχεία των θεμάτων που θα απασχολήσουν την περίοδο που αναλαμβάνει η Κύπρος την Προεδρία, αποτελούν μέρος της κληρονομημένης ατζέντας και των προτεραιοτήτων που αποφασίστηκαν προηγουμένως, όπως το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ μέχρι το 2020.

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει, ανέφερε ο Αντρος Κυπριανού, τις βασικές προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας και από καιρό, συνέχισε, προετοίμασε τις βασικές του θέσεις επί των Ευρωπαϊκών θεμάτων που θα απασχολήσουν την ΕΕ το εξάμηνο της κυπριακής Προεδρίας.

Στις θέσεις του ΑΚΕΛ για την Προεδρία περιλαμβάνονται η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εντάξουν την Κύπρο στην προσπάθεια προώθησης της ειρήνης και της ισότιμης συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η έμφαση στην εξάλειψη της παιδικής φτώχειας. Περιλαμβάνεται ακόμα η στήριξη της θέσης για Ενιαία Πολιτική Ασύλου στην ΕΕ που θα σέβεται και θα προωθεί τόσο τον επιμερισμό μεταξύ των κρατών, του οικονομικού βάρους που σηκώνουν ορισμένα κράτη μέλη που δέχονται μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις και αιτήσεις ασύλου, όσο και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των οικονομικών μεταναστών και αιτητών ασύλου με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ.

Ο Αντρος Κυπριανού ανέφερε πως οι κοινωνικοί και οικονομικοί δείκτες στην ΕΕ αποδεικνύουν ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται οδήγησαν σε αύξηση της φτώχειας και των ανέργων σε ποσοστά ρεκόρ. Η ανάπτυξη στην ΕΕ είναι οριακή, πρόσθεσε, ενώ η πλειοψηφία των όποιων νέων θέσεων εργασίας παραμένει αρρύθμιστη.

Η ασυδοσία των αγορών και η παντελής έλλειψη εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα, οδηγούν σε αύξηση του δημόσιου χρέους, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ενώ ταυτόχρονα, συνέχισε, ζητούνται θυσίες από τους εργαζόμενους οι οποίοι καμία σχέση έχουν με τα αίτια και τους πρωταίτιους της καπιταλιστικής κρίσης.

«Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει και θα εντείνει την πάλη του μαζί με άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην κατεύθυνση ενός ριζικού αναπροσανατολισμού των πολιτικών στην ΕΕ» δήλωσε, για να

Keywords
Τυχαία Θέματα