Νέος υπαρχηγός της Αστυνομίας ο Ανδρέας Ιατρόπουλος

10:05 19/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Μήνυμα συνεργασίας της Κυβέρνησης για μια αστυνομία που θα εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη στο κοινό και θα ικανοποιεί το δημόσιο αίσθημα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Ιατρόπουλου.

Για μια πιο τίμια, αξιόμαχη και ανθρώπινη Αστυνομία δήλωσε από πλευράς του ότι θα εργαστεί ο νέος Υπαρχηγός.

«Από πλευράς της Κυβέρνησης, θα ήθελα να μεταφέρω το μήνυμα ότι, σε συνεργασία με την ηγεσία της Αστυνομίας, εργαζόμαστε συνειδητά για μια Αστυνομία με

ψηλούς και αναβαθμισμένους στόχους», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μια αστυνομία, είπε, «που θα ενεργεί κατά τρόπο που να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη στο κοινό και που θα ικανοποιεί το δημόσιο αίσθημα».

«Που θα είναι αμερόληπτη και αξιόπιστη, πρόθυμη, ικανή και αποτελεσματική στην αποστολή της», πρόσθεσε, «ώστε να κερδίζει επάξια την υποστήριξη και τη βοήθεια όλων στο έργο της».

«Η Κυβέρνηση μας δίνει μεγάλη προτεραιότητα στη συνεχή αναβάθμιση του Αστυνομικού Σώματος», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι για την επίτευξη του στόχου αυτού οι προσπάθειες της επικεντρώνονται στο έμψυχο δυναμικό, στον εκσυγχρονισμό του Σώματος και στη βελτίωση των σχέσεων της Αστυνομίας με το κοινό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι «η ημικατοχή της πατρίδας μας, οι εξελίξεις στις γειτονικές χώρες και οι επιπτώσεις τους στη δική μας χώρα, το τεράστιο τουριστικό ρεύμα που κατακλύζει κάθε χρόνο το νησί μας, το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το πρόβλημα λαθρομετανάστευσης σίγουρα επιβαρύνουν τις προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου της διατήρησης συνθηκών ευταξίας και κοινωνικής γαλήνης».

«Παρόλα αυτά, η Αστυνομία συνεχίζει να επιτελεί ένα σημαντικό και αξιοπρόσεκτο έργο και έχει σε πίστη της ουσιαστικές επιτυχίες», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η συνέχιση και εντατικοποίηση των προσπαθειών μας ενάντια σε κάθε μορφής ανομία, στην πάταξη της διαφθοράς, της εγκληματικότητας και κάθε μη επιτρεπτής εκδήλωσης που διαταράσσει την κοινωνική ειρήνη και γαλήνη».

Την ίδια στιγμή, τόνισε, «απαίτησή μας είναι η μη κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του Αστυνομικού σώματος, η επίδειξη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό του ανθρώπινου προσώπου του σώματος».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη «όλους τους αξιωματικούς και μέλη του σώματος που με το ζήλο την αφοσίωση και το ψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει υπηρετούν τη νομιμότητα, το λαό μας και σε τελευταία ανάλυση την πατρίδα μας».

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του νέου Υπαρχηγού του σώματος ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η Πολιτεία «τον εμπιστεύεται ότι θα φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του με σωφροσύνη, αντικειμενικότητα, ανεπηρέαστα και χωρίς φόβο».

«Ο διορισμός αυτός με τιμά ιδιαίτερα, αλλά ταυτόχρονα μου δημιουργεί επιπρόσθετες ευθύνες και την υποχρέωση να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που δείξατε στο πρόσωπό μου», ανέφερε ο κ. Ιατρόπουλος.

Παρ

Keywords
Τυχαία Θέματα