Νέο συμβόλαιο για το αποχετευτικό της Λεμεσού υπόγραψε το ΣΑΛΑ

12:44 16/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπογράφηκε το πρωί στα γραφεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, το 11ο στη σειρά συμβόλαιο για την κατασκευή μέρους της φάσης Β2 του αποχετευτικού έργου λυμάτων της μείζονος Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΣΑΛΑ, Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ανέφερε πως το συγκεκριμένο συμβόλαιο θεωρείται ξεχωριστής σημασίας, καθώς πρόκειται για το πρώτο μεγάλο

συμβόλαιο που υπογράφεται μετά το Μάρτιο και τα νέα οικονομικά δεδομένα και μάλιστα με την έγκριση της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το γεγονός αυτό, σημείωσε, αποδεικνύει ότι το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας παραμένει ένας υγιείς και αξιόπιστος οργανισμός, τον οποίον εμπιστεύονται οι τράπεζες και η κοινή γνώμη γενικότερα.

Επίσης, τόνισε ο κ.Χρίστου, το συγκεκριμένο συμβόλαιο, θεωρείται σημαντικό γιατί περιλαμβάνει έργα στην κατεξοχήν τουριστική περιοχή του Αγίου Τύχωνα, όπου αυτές οι υπηρεσίες θεωρούνται μείζονος σημασίας.

Ικανοποιημένος για την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε και ο κοινοτάρχης του Αγίου Τύχωνα, Γιώργος Στυλιανού, ο οποίος ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι, “αποτελεί μια αναγκαιότητα, καθώς η περιοχή μας παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα με τις αποχετεύσεις και ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία την υλοποίηση του”.

Συγκεκριμένα, το έργο που υπογράφηκε με την κοινοπραξία των εταιρειών Lois Builders Ltd και την Phoenix Constructions Ltd, συνολικής αξίας πέραν των 7,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων σε νέες περιοχές της φάσης Β2 του αποχετευτικού έργου, ώστε να καλυφθεί ο αστικός πυρήνας του κοινοτικού συμβουλίου Αγίου Τύχωνα και της περιοχής Καλόγηροι και Μεσοβούνια.

Το συνολικό μήκος των αγωγών λυμάτων που θα κατασκευαστούν φθάνει τα 47 χιλιόμετρα περίπου, ενώ οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν πριν το τέλος του 2013 και να ολοκληρωθούν σε 25 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα