Νεκρούς και καταστροφές άφησε σε ΗΠΑ και Καναδά o «Σάντι» – Τουλάχιστον 38 νεκροί

22:32 30/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις ΗΠΑ και ένας στον Καναδά εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και των ορμητικών πλημμυρών που προκλήθηκαν από τον Σάντι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε σήμερα τη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ σε κατάσταση “μέγιστης καταστροφής” μετά το πέρασμα του κυκλώνα.

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν στη ζωή τους στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού

του στο Twitter ο κυβερνήτης της ‘Αντριου Κουόμο. Οι δέκα βρήκαν τον θάνατο στην πόλη της Νέας Υόρκης, που επλήγη ιδιαίτερα από τον κυκλώνα, δήλωσε ο δήμαρχός της Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Οι αριθμοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους δύο νεκρούς, ο ένας εξ αυτών ήταν πυροσβέστης, στην Πολιτεία Κονέκτικατ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νταν Μαλόι. ‘Αλλα τρία θύματα καταγράφηκαν στην Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ—μεταξύ των οποίων ένας πατέρας και μια μητέρα, που συνεθλίβησαν όταν δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους, όπου μετέβαιναν και τα δύο τους παιδιά, τα οποία διεσώθησαν χωρίς τραύματα—δήλωσε ο κυβερνήτης του Κρις Κρίστι.

Στην Πενσιλβάνια έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, μία γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο Μέριλαντ, ενώ στη Δυτική Βιρτζίνια—όπου σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση—μία 48χρονη βρήκε τον θάνατο σε δυστύχημα με φορτηγό. ‘Αλλη μία γυναίκα, μέλος του πληρώματος του τρικάταρτου HMS Bounty, το οποίο βυθίσθηκε ανοικτά της Βορείου Καρολίνας, υπέκυψε σε νοσοκομείο, ενώ ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου αγνοείται ακόμη.
Εκτός των συνόρων των ΗΠΑ, στον Καναδά, όπου έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις του Σάντι, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της χτυπημένη από απομεινάρια που παρέσυραν οι σφοδροί άνεμοι, σύμφωνα με την αστυνομία του Τορόντο.

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ματαίωσε όλες τις αυριανές προεκλογικές του εμφανίσεις και θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον για να συντονίσει τις επιχειρήσεις των ομοσπονδιακών αρχών μετά το πλήγμα του κυκλώνα Σάντι, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. «Ο πρόεδρος θα παραμείνει αύριο στην Ουάσιγκτον προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα παρέχονται όλες οι ομοσπονδιακές μέριμνες για την στήριξη των εργασιών για την αποκατάσταση» των τοπικών κοινωνικών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Τζέι Κάρνεϊ.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες στη μεγαλούπολη της Νέας Υόρκης, ο δήμαρχός της Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε σήμερα πως η λειτουργία του υπογείου σιδηροδρόμου της δεν προβλέπεται να επαναληφθεί για ακόμη τέσσερις με πέντε ημέρες, αλλά πρόσθεσε πως σήμερα ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να λειτουργήσει σε περιορισμένη κλίμακα το δίκτυο λεωφορείων, και από αύριο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Παράλληλα, ο δήμαρχός δήλωσε πως τρείς από τις γέφυρες που συνδέουν το Μανχάταν με το Μπρούκλιν θα ανοίξουν από αύριο. Πρόκειται για τις γέφυρες Μπρούκλιν, Μανχάταν, και Ουΐλιαμσμπεργκ.
Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ‘Αντριου Κουόμο εξέφρασε τη «συγκρατημένη αισιοδοξία» του ότι από αύριο ενδέχεται να επαν

Keywords
Τυχαία Θέματα