Νέα συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ θα έχει ο Πρόεδρος

16:12 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δημιουργική και εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για συζήτηση των κυβερνητικών αντιπροτάσεων που θα τεθούν στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Στεφάνου ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει νέα συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις,

αλλά και συνάντηση με την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ την Κυριακή στις 5:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση του διαλόγου, αλλά θεωρεί ότι υπάρχει το περιθώριο συμφωνίας τόσο με τα πολιτικά κόμματα όσο και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις επί ενός πακέτου αντιπροτάσεων, κάτι που θα της επιτρέψει να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος με την Τρόικα. Επανέλαβε εξάλλου ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι τη σύνοδο του Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

Στη σημερινή συνάντηση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, αφού ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο Χριστόφια για τις κυβερνητικές αντιπροτάσεις, ήγειραν κάποια θέματα και διευκρινίσεις επί των κυβερνητικών αντιπροτάσεων.

“Έγινε ομολογουμένως μια πολύ δημιουργική και εποικοδομητική συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αντηλλάγησαν απόψεις οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ήγειραν διάφορα θέματα τα οποία η Κυβέρνηση ανέλαβε να εξετάσει και θα πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, με στόχο να ολοκληρώσουμε αυτή τη συζήτηση που έγινε σήμερα”, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου.

Χαρακτηρίζοντας το κλίμα ως “πολύ θετικό”, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι “είναι κοινή η θέση ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η ύπαρξη μιας κοινής θέσης από όλους, συνδικαλιστικές οργανώσεις και κόμματα, για να μπορεί η Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με μεγαλύτερη ισχύ με την Τρόικα για ένα πακέτο μέτρων που από τη μια βεβαίως θα ικανοποιεί βασικές προδιαγραφές και στόχους που θέτει σε διάφορα ζητήματα η Τρόικα αλλά από την άλλη για να διαφυλάξουμε θεσμικά κεκτημένα των εργαζομένων, για να μπορέσουμε να έχουμε προοπτική ως οικονομία και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής”.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρότειναν όπως οι περικοπές γίνουν υπό την μορφή εισφοράς έτσι ώστε να μην επηρεαστούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Στεφάνου περιορίστηκε να αναφέρει ότι έχουν τεθεί διάφορα ζητήματα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ενόψει της νέας συνάντησης, αλλά και της δεύτερης συνάντησης με τα πολιτικά κόμματα την Δευτέρα,

Ερωτηθείς για τη θέση της ΠΑΣΥΔΥ, ο κ. Στεφάνου απέφυγε να προβεί σε περισσότερες δηλώσεις αναφορικά με το τι έχει θέσει η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση στη συνάντηση και παρέπεμψε στις ίδιες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, λέγοντας ότι είναι καλύτερο ο διάλογος να γίνεται στην αίθουσα παρά δημοσίως.

Σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση εκτιμά ότι

Keywords
Τυχαία Θέματα