Μειώθηκαν το Σεπτέμβριο τα δάνεια που παραχώρησαν οι κινέζικες τράπεζες

14:57 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση παρουσίασε το Σεπτέμβριο τα δάνεια που παραχώρησαν οι τράπεζες της Κίνας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, μετά την αύξηση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα λόγω των προσπαθειών της κινέζικης Κυβέρνησης να ενισχύσει την πτωτική πορεία της οικονομίας.

Οι κινεζικές τράπεζες χορήγησαν το Σεπτέμβριο νέα

δάνεια, συνολικού ύψους 623,2 δισεκατομμυρίων γιουάν (99,5 δισ. δολάρια), ποσό που είναι χαμηλότερο από τα δάνεια ύψους 703,9 δισ. γιουάν που παραχωρήθηκαν τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η Λαϊκή (Κεντρική) Τράπεζα της Κίνας.

Τα στοιχεία Σεπτεμβρίου είναι χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς η οποία ανέμενε δάνεια ύψους 665 δισ. γιουάν, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη των 15 οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Dow Jones Newswires.

Ωστόσο, τα στοιχεία Σεπτεμβρίου είναι πολύ υψηλότερα από το ποσό ύψους 540,1 δισ. γιουάν που δάνεισαν οι τράπεζες τον Ιούλιο.

Η Κίνα προσπαθεί να ενθαρρύνει τις τράπεζες της να δανείζουν περισσότερα, σε μια προσπάθεια να τονώσει την ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επιβράδυνση που προκαλείται από την πτωτική πορεία της ζήτησης στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και από την αδύναμη εγχώρια ζήτηση.

Οι χαράκτες της νομισματικής πολιτικής έχουν μειώσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος και περιόρισε τρεις φορές από τον Οκτώβριο το ποσό ρευστότητας που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες ως αποθεματικό, καθώς καταβάλλει προσπάθειες να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη.

Ωστόσο, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε 7,6% κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, που είναι η χειρότερη επίδοση κατά τους τελευταίους τρεις μήνες.

Σε γενικές γραμμές τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών έχουν οδηγήσει σε ανησυχίες ότι η ανάπτυξη που παρουσιάζει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, μπορεί να επιβραδυνθεί περαιτέρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα