“Η Κομισιόν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των κρατών μελών της ΕΕ”

16:02 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίζεται τα συμφέροντα των κρατών μελών της ΕΕ, δήλωσε σήμερα  από τη Λεμεσό ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σίιμ Κάλας, ερωτηθείς αναφορικά με το τουρκικό εμπάργκο σε κυπριακά αεροσκάφη.

Μιλώντας μετά την υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας για την αναδιάρθρωση του εναέριου χώρου της Μεσογείου,

 γνωστής ως BLUE MED FAB, στην παρουσία και του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιου Φλουρέντζου, ο κ. Κάλας είπε ότι πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα και πρόσθεσε ότι ο ίδιος προσωπικά καταβάλλει προσπάθειες για να εξευρεθεί μα λύση στο πρόβλημα μέσω διαπραγματεύσεων με τις τουρκικές αρχές.

Όπως είπε, είναι ένα θέμα «που δεν είναι τόσο πολύ στο δικό μας χέρι», προσθέτοντας, ωστόσο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίζεται τα συμφέροντα των κρατών μελών της ΕΕ

Εξάλλου, σε ερώτηση κατά πόσον θα υπάρξουν επιπλοκές στην υλοποίηση της Συμφωνίας λόγω των τουρκικών παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου της Κύπρου και της Ελλάδας, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι «σίγουρα είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει όταν θα συνομιλούμε για την περαιτέρω ολοκλήρωση του BLUE MED FAB και θα πρέπει να απασχολήσει και τις τέσσερεις χώρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα