Ναι στο διάλογο για τα μέτρα λέει η ΔΕΟΚ, μη αποκλείοντας μέτρα

13:23 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΔΕΟΚ θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση για διάλογο με την Κυβέρνηση για τα μέτρα, σε περίπτωση, όμως, που δεν επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει, τότε θα μελετήσει ακόμα και ενδεχόμενο δυναμικής αντίδρασης και κινητοποιήσεων, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Οι στόχοι που επιδιώκει η ΔΕΟΚ είναι συμφωνία, εξαγγελία και εφαρμογή μέτρων ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας ταυτόχρονα και ως μέρος του Μνημονίου

που θα υπογραφεί με την Τρόικα και τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση των περικοπών και των άλλων αποκοπών από τους μισθούς/εισοδήματα που προτείνει η Κυβέρνηση κυρίως για τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα.

Σε συνεργασία και συντονισμό με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, η ΔΕΟΚ θα διαπραγματευθεί με την Κυβέρνηση με δυναμισμό και αποφασιστικότητα επιδιώκοντας υλοποίηση αυτών των στόχων, «σε περίπτωση που δεν γίνουν κατορθωτοί οι δύο αυτοί στόχοι η ΔΕΟΚ θα μελετήσει ακόμα και ενδεχόμενο δυναμικής αντίδρασης και κινητοποιήσεων».

Το πακέτο μέτρων και προτάσεων είναι, σύμφωνα με τη συντεχνία, «πασιφανώς οδυνηρότατο» και οι εργαζόμενοι καλούνται να υποστούν νέες σκληρές περικοπές σε μισθούς, ενώ παράλληλα θα πληρώσουν νέο βαρύτατο τίμημα (αύξηση ΦΠΑ, καταναλωτικών φόρων, εισφορά στο Ταμείο Συνοχής).

«Ολες αυτές οι νέες θυσίες και βάρη που προτείνει η Κυβέρνηση, σε αντιστάθμισμα των όσων εξίσου σκληρών μέτρων προτείνει η Τρόικα, δυστυχώς προωθούνται χωρίς τουλάχιστον ξεκάθαρη ταυτόχρονη στρατηγική και μέτρα για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος, χωρίς ξεκάθαρους αριθμούς για τα τεράστια ποσά που χρειάζονται οι δύο μεγάλες τράπεζες να αποφύγουν κατάρρευση και πτώχευση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει οποιαδήποτε μέτρα και πολιτικές που οδηγούν την οικονομία σε ανάκαμψη, ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ότι «Κυβέρνηση και Τρόικα φαίνεται να συντονίζονται σε μια πορεία Μνημονίου σκληρών μέτρων που πλήττουν άνευ προηγουμένου τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο μισθωτών μέσου και χαμηλού εισοδήματος».

Ταυτόχρονα, προσθέτει, η επιβολή νέων καταναλωτικών φορολογιών θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση και θα μειώσει τη ζήτηση, οδηγώντας την οικονομία με μαθηματική ακρίβεια σε βαθύτερη ύφεση/κρίση και στο επικίνδυνο οικονομικό φαύλο κύκλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα