Ναυτικές ασκήσεις προγραμματίζουν οι Βρετανοί στη Μεσόγειο

16:56 10/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Σειρά ναυτικών ασκήσεων στην περιοχή της Μεσογείου σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν οι Βρετανοί και οι σύμμαχοι τους τον ερχόμενο Οκτώβριο και Νοέμβριο, σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Αμυνας.

Σε γραπτή δήλωση στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι τις ασκήσεις θα πραγματοποιήσει η Ομάδα Αντίδρασης του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού (Response Force Task Group -RFTG) στο πλαίσιο των τακτικών κύκλων εκπαίδευσής της, όπως διευκρινίζει.

Ο

εκπρόσωπος του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Βρετανία προτίθεται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να αποστείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου για να απομακρύνει τους υπηκόους της από τη Συρία και άλλες γειτονικές χώρες, σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης στη Συρία.

“Στο πλαίσιο των τακτικών κύκλων εκπαίδευσης, υπάρχουν μακροχρόνιοι σχεδιασμοί για τη διεξαγωγή μια σειράς ασκήσεων από την Ομάδα Αντίδρασης του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού και τους συμμάχους στην περιοχή της Μεσογείου κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους», όπως αναφέρεται στη δήλωση.

Προστίθεται ότι η RFTG ιδρύθηκε από τη Στρατηγική Ανασκόπησης Άμυνας και Ασφάλειας της Βρετανίας με στόχο την αντιμετώπιση κρίσεων σε όλο τον κόσμο.

Εξάλλου, ανακοίνωση που εκδόθηκε από το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή, όπως αναφέρεται, άρθρο της Daily Telegraph ημερομηνίας 21 Ιουλίου σχετικά με την προγραμματισμένη ανάπτυξη της Ομάδα Αντίδρασης του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, αναφέρει ότι καμία απομάκρυνση Βρετανών υπηκόων από τη Συρία και τις γύρω χώρες δεν έχει προγραμματιστεί ή διαταχθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας.

Το Υπουργείο, προστίθεται, από τον Απρίλη του 2011, συστήνει στους Βρετανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Συρία.

Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει καλέσει τους Βρετανούς πολίτες στη Συρία να εγκαταλείψουν τη χώρα χρησιμοποιώντας εμπορικά μέσα, ενόσω αυτά είναι ακόμη διαθέσιμα.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει, επίσης, επανειλημμένα καταστήσει σαφές σε όσους επιλέξουν να παραμείνουν ή να επισκεφθούν τη Συρία, παρά τις σαφείς και ξεκάθαρες συστάσεις του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ότι δεν είναι σε θέση να τους παράσχει προξενικές υπηρεσίες, σημειώνεται.

«Για πάνω από ένα χρόνο, το μήνυμά μας είναι ότι δεν μπορούμε να οργανώσουμε ή να βοηθήσουμε την απομάκρυνσή τους από τη Συρία», καταλήγει η ανακοίνωση.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα