Αν. Εκπρόσωπος: Στόχος του Αβ. Νεοφύτου η ακύρωση της προοπτικής για την κινεζική επένδυση

16:47 10/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Για το «γνωστό αντιπολιτευτικό του οίστρο και μένος» του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης, απαντώντας σε δηλώσεις του κ. Νεοφύτου για το θέμα του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Μάριου Ιερωνυμίδη.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Χριστοφίδης αναφέρει ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου συγχέει, από ότι φαίνεται σκόπιμα, το ζήτημα το οποίο έχει εγερθεί για τον κ. Ιερωνυμίδη με την ίδια την προοπτική της κινεζικής επένδυσης, επικρίνοντας τον Αναπληρωτή

Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι έχει, προφανώς, ως βασικό στόχο την «ακύρωση της όποιας προοπτικής μιας τόσο μεγάλης επένδυσης, εάν βεβαίως με βάση τις ακολουθούμενες διαδικασίες αποφασισθεί ότι είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού».

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δηλώνει πως το λογαριασμό θα πληρώσει για ακόμα μια φορά η κυπριακή οικονομία και ο κυπριακός λαός και στη συγκεκριμένη περίπτωση η επαρχία της Λάρνακας.

«Αυτή η συμπεριφορά ακολουθεί την προσπάθεια του κ. Νεοφύτου και του κόμματος του να πείσουν ότι Κύπρος και Ρωσία έχουν αντίθετα συμφέροντα σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως η ενέργεια, και να υποσκάψουν την όποια προοπτική ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών», προσθέτει κάνοντας λόγο για «πολιτική της καμένης γης που φαίνεται να ακολουθεί ο ΔΗΣΥ στην οικονομία».

«Για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά και άλλα συμφέροντα προσπαθούν να ‘σκοτώσουν’ κάθε προοπτική οικονομικής ανάπτυξης» συμπληρώνει.

Ο Χρίστος Χριστοφίδης αναφέρει ότι η Κυβέρνηση ακολούθησε πιστά όλες τις νενομισμένες διαδικασίες σε σημείο που να κατηγορείται τόσο από την ίδια την εταιρεία όσο και από Βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι καθυστερεί το έργο. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι οι όποιες ενέργειες γίνονται σε συνεργασία με το Γενικό Εισαγγελέα και η όποια κατάληξη θα παραπεμφθεί για γνωμοδότηση στη Νομική Υπηρεσία.

Υποδεικνύει ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ασφαλώς και τηρείται ενήμερος για την πορεία των συζητήσεων γύρω από την επένδυση», υπενθυμίζοντας πως σχετική συζήτηση έγινε και σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου.

Διευκρινίζει δε πως «αυτό που έχει λεχθεί και σκόπιμα διαστρεβλώνεται από τον κ. Νεοφύτου είναι η μη γνώση για την παρουσία του κ. Ιερωνυμίδη» αλλά και πως «τα όσα αναφέρονται για φανταστικές συσκέψεις είναι απλά απόδειξη των διαστρεβλώσεων του κ. Νεοφύτου» τα οποία η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει.
Αναφέρει ακόμη ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών έχει εξηγήσει με σαφήνεια την ορθότητα των χειρισμών της Κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή.

«Πέρα από τις φαντασιώσεις του κ. Νεοφύτου περί σκανδάλου για μια διαδικασία που δεν έχει καν ολοκληρωθεί, θέλουμε να τον θυμίσουμε ότι επί της εποχής που το κόμμα του κυβερνούσε και ο ίδιος ήταν Υπουργός, υπήρξαν ‘γεμάτα συρτάρια από σκάνδαλα’ όπως έλεγαν στελέχη του ΔΗΣΥ. Θυμίζουμε μόνο μερικά, από την πρόχειρη αδειοδότηση της ‘Ήλιος’, το μέγα σκάνδαλο των S-300 για το οποίο βοούν Ελλάδα και Κύπρος για την εμπλοκή πολιτικών, το μ

Keywords
Τυχαία Θέματα