Να μην αυξηθούν τα λιμενικά τέλη ζητά η ΟΕΒ

10:17 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η μη επιβολή αύξησης στα λιμενικά τέλη για το έτος 2013 είναι αναγκαία για ανακούφιση των επιχειρήσεων του κλάδου, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Η ΟΕΒ αναφέρει, επίσης, ότι η παγοποίηση των λιμενικών τελών θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία συνολικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι αρνητικές οικονομικές συνθήκες στις οποίες η κυπριακή οικονομία καλείται να λειτουργήσει, επιβάλλουν όπως γίνουν προσπάθειες ούτως ώστε να περιοριστεί το κόστος

των επιχειρήσεων εκεί και όπου είναι δυνατό, ιδιαίτερα λαμβανομένου υπόψη ότι οι προοπτικές σύντομης εξόδου από την κρίση με επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς είναι πολύ περιορισμένες.

Προστίθεται ότι σοβαρότατο πλήγμα από την οικονομική κρίση έχει δεχθεί και η άλλοτε ακμάζουσα κυπριακή λιμενική βιομηχανία, καθώς η διακίνηση φορτίων και επιβατών μέσω των κυπριακών λιμανιών έχει συρρικνωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια.

Για να στηριχθεί η κυπριακή λιμενική βιομηχανία και να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι διάφορες προκλήσεις, χρειάζεται προσπάθεια και συντονισμό των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα