Επικρίσεις Δημάρχου Κερύνειας για ΠτΔ

10:17 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Γραπτή απάντηση από τους τέσσερις υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας (Νίκο Αναστασιάδη, Σταύρο Μαλά, Γιώργο Λιλλήκα και Αντρη-Μακαρία Στυλιανού) σε σχέση με την θέση τους για την επιστροφή της κατεχόμενης πόλης ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Κερύνειας Γλαύκος Καριόλου. Ταυτόχρονα επικρίνει τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι έχει κατηγοριοποιήσει τους πρόσφυγες και ότι ξεχνά τους Κερυνειώτες.

Με επιστολή την οποία δημοσιοποιεί στα ΜΜΕ, ο Δήμαρχος αναφέρεται σε πρόσφατη τοποθέτηση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Χριστόφια,

Χρίστου Χριστοφίδη, στη αντικατοχική πορεία του Δήμου Μόρφου, ότι”χωρίς την επιστροφή της Μόρφου και του Βαρωσιού υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, χωρίς σοβαρές εδαφικές αναπροσαρμογές οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στην πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων να επιστρέψουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση στα σπίτια και στις περιουσίες τους, δεν μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, αποδεκτή και από την δική μας πλευρά».

“Με βάση τα πιο πάνω, προφανώς, για τον Πρόεδρο Χριστόφια δεν υπάρχει τίποτε πίσω από τον Πενταδάκτυλο, ούτε Κερύνεια, ούτε Καραβάς ούτε Λάπηθος ούτε 36 Κοινότητες της επαρχίας Κερύνειας. Σύμφωνα με τις θέσεις των ηγεσιών του Κυπριακού Κράτους από το 1974 η επαρχία μας ήταν πάντοτε μία –έστω- υπαρκτή οντότητα και υπό το βάρος των δεδομένων, σύμφωνα με αυτές, επέστρεφε υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση με όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα κατοχυρωμένα”, αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Καριόλου.

Προσθέτει ακόμη ότι τέσσερις μήνες πριν την εκπνοή της θητείας του Προέδρου Χριστόφια, οι Κερυνειώτες “είναι ανύπαρκτοι” και υπάρχουν μόνο οι Μορφίτες και Βαρωσιώτες πρόσφυγες.

Ο κ. Καριόλου επικρίνει τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι “έχει γραπτώς ξεχωρίσει, διχάσει και κατηγοριοποιήσει τους πρόσφυγες σε Μορφίτες, Βαρωσιώτες από την μια πλευρά και στους `ανύπαρκτους` ξεχασμένους από την άλλη”.

“Εμείς οι 35 χιλιάδες Κερυνειώτες πρόσφυγες φορολογούμενοι για 38 ολόκληρα χρόνια αλλά χωρίς προστασία βασικών δικαιωμάτων μας, απαιτούμε άμεσα από εσάς τους τέσσερεις διεκδικητές της ψήφου μας για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας να απαντήσετε γραπτώς στην απίστευτη αυτή γραπτή δήλωση του απερχόμενου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να ξέρουμε με ακρίβεια τις δικές σας θέσεις αναφορικά με την επιστροφή μας στην επαρχία Κερύνειας”, καταλήγει στην επιστολή του προς τους διεκδικητές της Προεδρίας, ο Δήμαρχος Κερύνειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα