Να δείξουν το δρόμο της ελπίδας καλεί τους νέους ο Υπ. Παιδείας

17:28 26/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Οι νέοι μπορείτε να μας δείξετε το δρόμο της ελπίδας, που θα οδηγήσει στην πρόοδο, να μας μιλήσετε για τα όνειρα και να μας οπλίσετε με φρέσκες ιδέες και την αισιοδοξία σας, δήλωσε απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο 18ο Συνέδριο της ΠΣΕΜ ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, διαβεβαιώνοντας ότι το Υπουργείο θα είναι δίπλα στους μαθητές, συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος, σε όλους τους καλούς αγώνες, που θα αναλάβουν ενωμένοι για να υπερασπιστούν το Δικαίωμα στη Μόρφωση.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ο Υπουργός, αφού συνεχάρη τους συμμετέχοντες,

σημείωσε ότι σε ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο, στο οποίο διαμορφώνονται άνθρωποι που κατέχουν ένα επαρκές, στέρεο και συνεκτικό σώμα γνώσεων από όλες τις επιστήμες και το οποίο στοχεύει να συμβάλει στη δημιουργία δημοκρατικών και υπεύθυνων πολιτών, όλοι έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.

“Αυτό αποτελεί και ένα από τα κορυφαία ανθρώπινα δικαιώματα. Η μόρφωση ανοίγει ορίζοντες, οπλίζει με δεξιότητες, αναπτύσσει την κριτική ικανότητα, καλλιεργεί την υπευθυνότητα, συντροφεύει σε όλη του τη ζωή τον άνθρωπο. Η μόρφωση καλλιεργεί τον Πολιτισμό και αναπτύσσει τις κοινωνίες”, είπε ο Υπουργός.

Συνέχισε λέγοντας ότι είναι για το λόγο αυτό που το Υπουργείο, έχει θέσει το δικαίωμα στη μόρφωση προτεραιότητα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πολιτικής, προσθέτοντας ότι κανένα παιδί, κανένας νέος δεν πρέπει να αποκλείεται από τη δυνατότητα της μόρφωσης, ανεξάρτητα από ηλικία, καταγωγή, φύλο, πλούτο, σωματικά και ειδικά χαρίσματα.

“Όραμά μας είναι η παροχή πρόσβασης στη μόρφωση σε όλους, με αναβαθμισμένο το ρόλο του εκπαιδευτικού, με ισότιμο εταίρο της διαδικασίας τον μαθητή και τη μαθήτρια, με τη συμμετοχή και την ενεργό εμπλοκή Γονέων και κηδεμόνων, κοινωνικών εταίρων, με ποιοτική βελτίωση του σχολείου”, ανέφερε ο κ. Καδής.

Ο Υπουργός σημείωσε ακόμη ότι η ιστορία έχει δείξει πως λαοί διχασμένοι δεν έχουν μέλλον, ανδραποδίζονται και τέλος χάνονται, προσθέτοντας ότι και η δική μας ιστορία είχε τέτοιες λυπηρές στιγμές, που οδήγησαν το λαό μας σε τραγωδίες.

“Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στην έναρξη μιας νέας προσπάθειας για λύση του εθνικού μας προβλήματος. Ας ελπίσουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει θετική κατάληξη. Η πατρίδα μας μετά από 40 χρόνια να επανενωθεί και ο λαός ολόκληρης της Κύπρου να ζήσει στιγμές αλληλοαποδοχής, συνεργασίας και υπέρβασης της απειλής του πολέμου. Να βασιλεύσει η ειρήνη, η ασφάλεια και ενωμένος ο λαός να αγωνιστεί για το μέλλον του”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα