Ν. Παπαδόπουλος: Τα τελευταία χρόνια δεν ακολουθήσαμε τις διαχρονικές αρχές και θέσεις μας

18:36 20/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα τελευταία χρόνια δεν κάναμε τη θεωρία πράξη, δεν ακολουθήσαμε δηλαδή τις διαχρονικές αρχές και θέσεις μας, δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, σε παρέμβασή του στο ιδεολογικό-πολιτικό μέρος του παγκύπριου συνεδρίου του ΔΗΚΟ.

Ανέφερε παράλληλα πως «το ΔΗΚΟ και ο τόπος μας μπορούν να έχουν λαμπρό μέλλον μόνο αν κάνουμε

τη θεωρία πράξη. Μόνο, δηλαδή, αν ακολουθήσουμε και αν εφαρμόσουμε στην πράξη τις διαχρονικές αρχές και θέσεις του κόμματός μας», ανέφερε.

Μόνο έτσι, συνέχισε, « θα επαναφέρουμε το Κόμμα μας στη σωστή πορεία. Μόνο έτσι θα πετύχουμε την πολυπόθητη και αναγκαία ενότητα της ηγεσίας με τη βάση τουΚόμματός μας. Με συνέπεια, καθαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως συμφωνεί απολύτως με όσα καταγράφονται στο έγγραφο εργασίας , το οποίο αναφέρεται στο «Κοινωνικό Κέντρο», δηλαδή την πολιτικο-ιδεολογική βάση του κόμματος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλοι οι συμμετάσχοντες στο συνέδριο συμφωνούν με αυτό.

Αν πρέπει να κρατήσουμε στη σκέψη μας μία μόνο φράση από το κείμενο αυτό, τότε πιστεύω πως αυτή η φράση δεν μπορεί να είναι άλλη από την προτελευταία παράγραφο, είπε, σημειώνοντας πως σε αυτήν αναφέρεται πως «η ιδεολογία του κοινωνικού κέντρου θέλει τον πολίτη ενημερωμένο, ενεργό, κριτικό, απαιτητικό, διεκδικητικό και συμμέτοχο στο πολιτικό γίγνεσθαι και όχι ουραγό ή έξωθεν και εκ των υστέρων κριτή».

Είπε πως το ερώτημα «που πρέπει να θέσουμε στους εαυτούς μας τούτη την ώρα, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο μιας γόνιμης, συναγωνιστικής, συνεδριακής διαδικασίας είναι ένα: «Ακολουθήσαμε και εφαρμόσαμε τις διαχρονικέςαρχές και θέσεις μας;Κάναμε δηλαδή τη θεωρία, πράξη;»

«Η απάντηση, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, βρίσκεται μέσα μας. Καθορίζεται από το μυαλό, την κρίση, τα μέτρα και τα σταθμά που ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς έχει.Η απάντηση, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, θα δώσει και την εξήγηση για το τι πήγε σωστά και τι πήγε λάθος τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο σε σχέση με το Κόμμα μας αλλά και σε σχέση με τον τόπο μας», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η απάντηση «θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε ξανά την κοινωνία, να προσεγγίσουμε ξανά τους συμπολίτες μας που απομακρύνθηκαν από το ΔΗΚΟ, να προσεγγίσουμε όμως και τους πολλούς συμπολίτες μα που επιλέγουν την αποχή».

Επεσήμανε πως ο ίδιος «με τόλμη και ειλικρίνεια» έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως «τα τελευταία χρόνια ΔΕΝ κάναμε τη θεωρία πράξη, ΔΕΝ ακολουθήσαμε δηλαδή τις διαχρονικές αρχές και θέσεις μας. Συνειδητά όμως δεν θα επεκταθώ σε αυτό γιατί, πρώτον, η σημερινή μέρα και η σημερινή διαδικασία δεν προσφέρονται για κάτι τέτοιο και, δεύτερον, γιατί μεγαλύτερη σημασία, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, έχει το αύριο, το μέλλον. Το μέλλον του τόπου. Το μέλλον ΔΗΚΟ», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα