Άντρος Κυπριανού: «Η Κυβέρνηση γκρέμισε όσα κέρδισαν με αγώνες οι συνταξιούχοι»

17:58 20/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με την πρώτη ευκαιρία, και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την μέρα που ανήλθε στην εξουσία η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ, γκρεμίστηκαν όλα όσα κέρδισαν οι συνταξιούχοι τα τελευταία 45 χρόνια, και ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια της διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε ομιλία του στο ετήσιο φεστιβάλ της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), στη Λεμεσό.

Ο κ. Κυπριανού κάλεσε όλους και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους, να ενωθούν και να υπερασπίσουν

τα δικαιώματα τόσο των ιδίων όσο και των εργαζομένων του τόπου. ”Να αντισταθούμε στις μεθοδεύσεις οι οποίες γίνονται από την Κυβέρνηση και την Τρόικα, γιατί τα κακά ξεκινούν από τις αντιλαϊκές πολιτικές οι οποίες ξεκινούν από την ΕΕ, από τους κυριάρχους κύκλους οι οποίοι σήμερα διοικούν την ΕΕ”, είπε.

“Να είστε βέβαιοι ότι το ΑΚΕΛ θα είναι στο πλευρό της ΕΚΥΣΥ, στους αγώνες που θα δώσει για τους συνταξιούχους και θα τεθούμε επικεφαλής των αγώνων του κυπριακού λαού για να αντισταθούμε”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, επαναλαμβάνοντας τη θέση πως επιχειρείται αποδυνάμωση του κόμματος και απαξίωσή του στη συνείδηση του κυπριακού λαού, “γιατί ξέρουν ότι μαζί με την ΠΕΟ είμαστε οι δυνάμεις που μπορούν να αντισταθούν σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις”.

Διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό ώστε να απελευθερωθεί και να επανενωθεί η Κύπρος, στη βάση λύσης όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των ΗΕ και τόνισε πως “για εμάς η επίλυση του Κυπριακού είναι ότι πιο σημαντικό υπάρχει”.

“Αν θέλουμε πραγματικά να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας πρέπει να τον επανενώσουμε, πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να υπάρχει μόνιμη και σταθερή ειρήνη, να υπάρχει ασφάλεια για το σύνολο του λαού”, συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της ΕΚΥΣΥ εγκρίθηκε ψήφισμα προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Συγκοινωνιών, Υγείας και Εργασίας, στο οποίο οι συνταξιούχοι της οργάνωσης εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για “τα δυσβάσταχτα μέτρα της μείωσης των συντάξεων, του Πασχαλινού επιδόματος, την κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και διακίνησης με λεωφορεία, της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας κ.α.”

Η ΕΚΥΣΥ μέσα από το ψήφισμα της ζητά άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς για συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, ενώ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε όλες τις επαρχίες, αρχής γενομένης από τη Λευκωσία, στις 29 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα