Μήνυμα ΚΕ προς ‘πάσα κατεύθυνση’ για την επίλυση του Κυπριακού και για αρραγές εσωτερικό μέτωπο

16:00 2/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με το μήνυμα προς “πάσα κατεύθυνση” ότι η ε/κ πλευρά επιδιώκει, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τη λύση του Κυπριακού το συντομότερο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε γραπτή του δήλωση στέλνει μήνυμα και προς το εσωτερικό ζητώντας ένα αραγές μέτωπο.

Οι χαρακτηρισμοί και τα όσα αποδίδονται από κάποιους για τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας εκτός από αστήρικτα είναι αίολα, ατεκμηρίωτα και συγκρούονται με την ίδια την πραγματικότητα, όπως τη γνωρίζει το Εθνικό Συμβούλιο, αναφέρει στη δήλωσή του ο Χρήστος

Στυλιανίδης, λέγοντας πως το καλύτερο αυτή τη στιγμή θα ήταν ένα εσωτερικό μέτωπο αρραγές και υπήρχε συμπόρευση όλων των πολιτικών δυνάμεων σε ό,τι αφορά τη διαπραγματευτική επιδίωξη της ε/κ πλευράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόσθεσε, έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι η διαμόρφωση ενός κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο θα βασίζεται στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα, για ουσιώδη και παραγωγική διαπραγμάτευση με προοπτική την επίτευξη του επιθυμητού για όλους αποτελέσματος.”Η Κυβέρνηση είναι πεπεισμένη πως δεν υπάρχει πολιτική δύναμη που να αμφισβητεί αυτή την αρχή”.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς το Εθνικό Συμβούλιο για τις θέσεις και τις προτάσεις της ε/κ πλευράς είναι συνεχής και πλήρης, περιλαμβανομένης και ενημέρωσης επί των προτάσεων που κατατέθηκαν τις τελευταίες μέρες, “προτάσεις που είναι εξαιρετικά εποικοδομητικές για την τελική διαμόρφωση της κοινής διακήρυξης”.

Η κυβέρνηση, ανέφερε ο Εκπρόσωπό της, ευελπιστεί ότι η τουρκική πλευρά θα ανταποκριθεί κατάλληλα και ότι η συνάντηση με τον κ. Ερογλου θα πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά προς πάσα κατεύθυνση ότι επιδιώκουμε – περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον – τη λύση του Κυπριακού, το ταχύτερο δυνατόν, κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα