Ψήφο εμπιστοσύνης η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας, σύμφωνα με το ΔΗΚΟ

15:54 2/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας εν μέσω ενός εξαιρετικά δυσμενούς κλίματος, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελληνική Τράπεζα και γενικότερα για το κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ανέφερε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, Κίκης Θεοδότου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Θεοδότου ανέφερε ότι η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας «συνιστά σημαντικότατο βήμα προς επίτευξη

του βασικότερου στόχου τη συγκεκριμένη περίοδο, του στόχου για την σταθεροποίηση της κατάστασης στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και τη σταδιακή ανάκτηση της αξιοπιστίας του, η οποία πλήγηκε καίρια μετά τις αποφάσεις του Eurogroup».

Με την ευκαιρία αυτή, θέλησε να συγχαρεί ειδικότερα τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας Μάκη Κεραυνό, αλλά και την ηγεσία και διοίκηση της τράπεζας για την μεγάλη αυτή επιτυχία και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους με μεθοδικότητα και σύνεση, ώστε σιγά-σιγά τόσο η Ελληνική Τράπεζα όσο και ευρύτερα το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα να γίνει ξανά ο βασικός βραχίονας ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

Αξιολόγηση Τρόικας

Εξάλλου, ο κ. Θεοδότου εξέφρασε την πεποίθηση ότι και η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι το ίδιο θετική όπως και η πρώτη, αφού το κλιμάκιο της Τρόικας, ιδιαίτερα όσον αφορά τον δημοσιονομικό τομέα και γενικότερα την εφαρμογή του μνημονίου φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι. «Φυσικά, για να μην ξεχνούμε, το μνημόνιο δεν ήρθε εξ’ ουρανού».

Όμως, συνέχισε, εφόσον κάποιοι με την αδιαφορία και την απρονοησίας τους έφεραν την Κύπρο στα πρόθυρα της άτακτης χρεοκοπίας, η επιτυχής εφαρμογή του μνημονίου θα αποτελέσει επιβράβευση των προσπαθειών και κυρίως των οδυνηρών θυσιών που κλήθηκε να καταβάλει ο κυπριακός λαός.

Φυσικά, πρόσθεσε, ο δρόμος παραμένει δύσκολος και δύσβατος. Ο στόχος, κατέληξε, για απεμπλοκή από το μνημόνιο και αποφυγή άλλων πρόσθετων μέτρων λιτότητας θα επιτευχθεί αν όλοι συνεχίσουμε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια με αποφασιστικότητα και εμμονή και φυσικά, μακριά από λαϊκισμούς και άλλες σκοπιμότητες ή επικοινωνιακούς τακτικισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα