Μ. Γιωργάλλας:«Η ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας θα συμβάλει στη σταθεροποίηση ολόκληρης της τραπεζικής αγοράς»

14:37 2/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Μιχάλης Γιωργάλλας με σημερινές δηλώσεις του σχολίασε την ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας και της Alfa Bank χωρίς κρατική στήριξη και ανέφερε:
«Η ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας χωρίς κρατική στήριξη και η ανακεφαλαιοποίηση της Alfa Bank που ανακοινώθηκε χες, αποτελούν μια όαση ελπίδας μέσα στην πολύμηνη έρημο της αβεβαιότητα και της ανασφάλειας που υπάρχει στην τραπεζική αγορά της

Κύπρου.
Η σταθεροποίηση των δύο τραπεζών θα συμβάλει στη γρήγορη σταθεροποίηση ολόκληρης της τραπεζικής αγοράς του τόπου. Η αποκατάσταση των τραπεζικών εργασιών και η άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων τουλάχιστον στο εσωτερικό θα οδηγήσουν σε ενίσχυση της ρευστότητα στην αγορά. Αυτό θα είναι λυτρωτικό για τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες.
Με την κρίση των τραπεζών, με την ανύπαρκτη ρευστότητα στην αγορά και τις εκτεταμένες φορολογίες οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν φτάσει στα όρια τους. Πολλοί πολίτες και πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους και απειλούνται με βαρύτατα πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση.
Ζητούμε ξανά από τις υπηρεσίες του κράτους να επιδείξουν ανοχή και στις περιπτώσεις αποδεδειγμένης αδυναμίας να αναστέλλονται οι διώξεις για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Ακόμα για εμάς η θεσμική προστασία της πρώτης κατοικίας είναι αδήριτη ανάγκη. Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι αδιαπραγμάτευτη. Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες δεν θα αφεθούν έρμαιο στις στοχεύσεις κερδοσκόπων, οι οποίοι επενδύουν στις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες που περιβάλλουν τους πολίτες», κατέληξε ο κ. Γιωργάλλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα