Μήνυμα εξάντλησης τετραετίας και μη λήψης νέων μέτρων έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης

17:50 24/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία, χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος την προγραμματική συμφωνία στην οποία κατέληξε χθες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

«Η προγραμματική συμφωνία που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα είναι το πολιτικό πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, όπως το θέλουμε, όπως το ζητούμε, όπως το απαιτούν οι ανάγκες της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το κόμμα του δεν ασκεί μόνο του την διακυβέρνηση της χώρας, «αλλά και η Ν.Δ. έχει αντιληφθεί πάρα πολύ καλά ότι δεν ασκεί μόνη της τη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «η συνεργασία επιβάλλεται για λόγους εθνικής ανάγκης και όταν έχει να αντιμετωπίσει κανείς τέτοιου είδους προβλήματα και τόσο μεγάλους στόχους, δεν συγχωρείται καμία αμφιταλάντευση, καμία ασάφεια, καμία παλινδρόμηση, καμία αμφιθυμία». Επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ειλικρίνεια και σταθερότητα και για αυτό όπως είπε στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας για τη δικομματική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «αυτό το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης είναι η μόνη πρόταση εξόδου από το μνημόνιο», καθώς επίσης και «το πλαίσιο της εθνικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα». Όπως είπε «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να σεβαστούν οι διεθνείς εταίροι μας τις θυσίες του ελληνικού λαού και τα επιτεύγματα της χώρας», προσθέτοντας ότι «η επανάληψη μιας άδικης, ατεκμηρίωτης, προσβλητικής διεθνούς συζήτησης γύρω από την αντίληψη ότι η Ελλάδα είναι το αίτιο και το επίκεντρο της ευρωπαϊκής και, γιατί όχι, της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης» είναι βλαπτική και για την Ευρωζώνη.

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης επανέλαβε ότι «η θεμελιώδης πολιτική δέσμευση της Προγραμματικής Συμφωνίας, είναι πως δεν αντέχει ο ελληνικός λαός, δεν αντέχει ο Έλληνας πολίτης νέες επιβαρύνσεις, νέους περιορισμούς εισοδηματικούς», προσθέτοντας ότι «όταν λέμε «όχι στα νέα δημοσιονομικά μέτρα» το εννοούμε». Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ωστόσο ότι υπάρχουν οι υποχρεώσεις της χώρας, τα ψηφισμένα και ισχύοντα μέτρα, ο προϋπολογισμός και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας που αποτελούν το συμφωνημένο πλαίσιο και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πεδίο πρωτοβουλιών και κινήσεων στις διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, που υποστηρίζει την ανάπτυξη, που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, που εξυπηρετεί και σέβεται τον πολίτη.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις επικρίσεις που δέχεται το κόμμα του από τους πολίτες, λέγοντας ότι θα έρθει η ώρα της ιστορικής αποτίμησης και θα σκεφτούν όλοι ωριμότερα, με ένα πιο συνολικό και δίκαιο τρόπο, ωστόσο «για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να υπάρχει Κυβέρνηση, πρέπει να υπάρχει η χώρα, πρέπει να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του προγράμματος και πρέπει να απαντήσουμε στην αθλιότητα μιας αντιπολίτευσης η οποία δεν κινείται όπως εκινείτο η αντιπολίτευση μέχρι το 2009 μέχρι το 2010 με όρους πολιτικούς κοινοβουλευτικούς δημοκρατικούς, αλλά με όρους πρωτοφανούς εμπάθειας που είναι η απόδειξη του απόλυτου στρατηγικού αδιεξόδου»

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τέλος την αντιπολίτευση ότι ζητά από την κοινωνία να αποδεχθεί την καταστροφή της για να μπορέσουν αυτοί να πετύχουν «σε μια στρατηγική εφόδου που δεν έχει πετύχει ποτέ και δεν θα πετύχει».

Keywords
Τυχαία Θέματα