Μη ικανοποιητικό για τους Οικολόγους το Εθνικό Συμβούλιο

16:41 16/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν ήταν ικανοποιητική για το Κίνημα Οικολόγων και Περιβαλλοντιστών η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την Τετάρτη, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε δηλώσεις της σήμερα η κ. Χρυσοστόμου εξέφρασε τη θέση ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι μετά από πέντε ώρες συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο δεν κατάφερε να κάνει τίποτα παραπάνω από το να επαναβεβαιώσει την απόφαση της Βουλής για το μνημόνιο».

Πρόσθεσε ότι «το θέμα της εξέτασης

εναλλακτικών προτάσεων δεν είναι άμεση προτεραιότητα». Ούτε, είπε, «είναι ανάγκη να γίνεται δημόσια συζήτηση και αντιπαράθεση».

« Έχουμε την άποψη ότι είναι αναγκαία η προετοιμασία εναλλακτικού σχεδίου (σχέδιο Β), από μία ομάδα ανεξάρτητων και φερέγγυων επιστημόνων για να είναι στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας σε περίπτωση που βρεθούμε ξανά ενώπιον εκβιαστικών διλημμάτων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «δεν θα δεχθούμε να μας πουν ξανά ότι αιφνιδιάστηκαν και βρέθηκαν προειλημμένων αποφάσεων».

Θεωρούμε επίσης, είπε η κ. Χρυσοστόμου, «ως μη ικανοποιητική τη χτεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου διότι δεν υπήρξε περιθώριο συζήτησης άλλων προτάσεων για την οικονομία».

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος «μια σειρά θεμάτων παραμένουν ανοικτά και αναμένουν λύσεις». Προς αυτό έδωσε το παράδειγμα της πρότασης των Οικολόγων για προσφυγή της Κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον των αποφάσεων του Eurogroup.

Υποδούλωση στο Μνημόνιο ζητά το ΔΝΤ

———–

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα σχολιάζει και τις χθεσινές δηλώσεις της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναφέροντας ότι «διέλυσαν τα όνειρα όσων πολιτικών νομίζουν ότι ο δρόμος του μνημονίου θα είναι σύντομος και ότι υπάρχει οδός διαφυγής».

«Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παρέκκλιση μας λέει η κ. Λαγκάρντ. Συνεπώς, μόνο η πιστή υποδούλωση στο μνημόνιο και η εφαρμογή του με πειθαρχία και υποταγή όπως ισχυρίζεται και η Κυβέρνηση, επιτρέπεται από την κ. Λαγκαρντ», αναφέρεται.

Σύμφωνα με τους Οικολόγους η κ. Λαγκάρντ «λέει επίσης ότι χρειάζονται 100 εκατομμύρια τουλάχιστον για περαιτέρω περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες και ‘διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση των εσόδων’ (ό,τι και εάν σημαίνει αυτό!)». Μιλά δηλαδή, προστίθεται, «για δεύτερη συμφωνία για μνημόνιο και νέα δυσβάσταχτα μέτρα».

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και να μην παραμυθιάζονται από ονειροπαρμένους πολιτικούς», αναφέρεται.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι καλούν σε τερματισμό των μέτρων λιτότητας

—————-

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του Κινήματος το Κόμμα των Ευρωπαίων Πρασίνων, το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του 18ου Συμβουλίου του στην Μαδρίτη την περασμένη Κυριακή, ενώνει τη φωνή του «με τα κινήματα πολιτών, ακαδημαϊκούς, συνδικαλιστές και ακόμη και κράτη, και ζητούν αναθεώρηση της πορείας που ακολουθείται από την Τρόικα, με τις πολιτικές λιτότητας και δραστικής μείωσης δημοσίων δαπανών».

Σε δηλώσεις τους για το θέμα η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Έφη Ξάνθου και το μέλος του Οικονομικού Επιτελείου Νίκου Παυλίδη ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι «μόνο μέσω ριζικής αναθεώρησης της προσέγγισης και στροφή προς πράσινες εναλλακτικές λύσεις, βασισμένες στην δικαιοσύνη και την απόδοση ευθυνών, στην αλληλεγγύη και τη βιωσιμότητα, θα μπορέσει να υπάρξει αληθινή έξοδος από την οικονομική κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα