Μέτρα για ενίσχυση των επενδύσεων συζήτησε η Επ. Εμπορίου

21:33 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προτάσεις και μέτρα για την καλύτερη προβολή της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, κατέθεσαν στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής ο Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων, ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών και ο Δικηγορικός Σύλλογος.
Εντός 15 ημερών δεσμεύθηκαν να παρουσιάσουν ολοκληρωμένη πρόταση.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόθεση της Βουλής

να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, ο οποίος είναι αυξημένος για το 2013.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών, Θεόδωρος Παρπέρης, είπε ότι πρέπει να λήξει το θέμα του μνημονίου με τον Μηχανισμό Στήριξης, για να τερματιστεί η αβεβαιότητα που επικρατεί στο εξωτερικό για την Κυπριακή Οικονομία.
Επίσης, είπε, πρέπει προβληθεί η Κύπρος στο εξωτερικό ως κέντρο παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, Λευτέρης Χριστοφόρου, κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι δεν προωθεί μέτρα για προβολή της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου.
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, είπε ότι ο περί εταιρειών νόμος πρέπει να απλοποιηθεί, για να προσελκύουμε ξένες εταιρίες, ενώ ο Βουλευτής του Δήκο Αγγελος Βότσης, ανέφερε ότι η Επιτροπή θα προωθήσει μέτρα για άρση των δυσκολιών και της γραφειοκρατίας.
Ο Βουλευτής της Εδέκ Γιώργος Βαρνάβας, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι κουτσούρεψε τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Προσέλκυση Επενδύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα