Μελετά η Κυβέρνηση την πρόταση του ΑΚΕΛ για αναστολή είσπραξης οφειλών

15:49 10/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πρόταση του ΑΚΕΛ, για αναστολή είσπραξης οφειλών από πρόσωπα που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες οικονομικές υποχρεώσεις, η Κυβέρνηση θα τη μελετήσει προσεκτικά -όταν λάβει γνώση- και θα τοποθετηθεί αναλόγως, νοουμένου ότι η πρόταση δεν θα παραβιάζει πρόνοιες του Συντάγματος, όπως στην περίπτωση της δια νόμου ρύθμισης των ενοικίων και νοουμένου ότι δεν παραβιάζει πρόνοιες της δανειακής σύμβασης της χώρας μας με την Τρόικα,

δηλώνει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση του ο κ. Παπαδόπουλος, αναφορικά με την επιστολή του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, “στο θέμα που αφορά την αναπομπή της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ για τα ενοίκια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενήργησε ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, ανεξαρτήτως προσωπικών απόψεων”.

“Ανάμεσα στις ύψιστες προτεραιότητες και έγνοιες της Κυβέρνησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης της οικονομίας και την επανεκκίνησή της”, δηλώνει ο κ.. Παπαδόπουλος, “είναι η ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από σειρά μέτρων για στήριξή τους”.

“Έχουν, ήδη, ληφθεί, για το σκοπό αυτόν”, προσθέτει ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, “αρκετά μέτρα, ενώ, κατά τις επόμενες ημέρες, θα υπογραφούν εξίσου σημαντικές συμφωνίες, που θα στηρίζουν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.

“Όσον αφορά το θέμα του χρηματο-οικονομικού Επιτρόπου, που θα ενεργεί ως διαμεσολαβητής για αναδιάρθρωση δανείων”, συνεχίζει η δήλωση, “το σχετικό νομοσχέδιο ευρίσκεται στο τελικό στάδιο νομικοτεχνικής επεξεργασίας από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι σε συνεχή διαβούλευση με την Κεντρική Τράπεζα, καθώς και με τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα