Τα είπαν Ντάουνερ-Έρογλου

15:43 10/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε ευαίσθητο σημείο ευρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού, είπε σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συνάντηση κράτησε περίπου μίαν ώρα και, όπως ανέφερε ο κ. Ντάουνερ, ανάλογη συζήτηση είχε και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο συνάντησε σήμερα το πρωί.

“Νομίζω”, δήλωσε ο κ. Ντάουνερ, “έχουμε μία πολύ καθαρή εικόνα της όλης κατάστασης και θα έχουμε συζητήσεις και με άλλους ανθρώπους στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο κοντά ευρίσκονται στην εξεύρεση μιας συμφωνίας επί του κοινού ανακοινωθέντος, ο κ. Ντάουνερ δήλωσε ότι δεν μπαίνει “σε τέτοιου είδους παιχνίδια για κοντά ή πολύ κοντά είτε τέτοιου είδους πράγματα”.

“Αλλά”, πρόσθεσε, “είναι ανάγκη να ολοκληρώσουμε αυτό το κοινό ανακοινωθέν όσο μπορούμε το συντομότερο, για αυτό και εργαζόμαστε και είμαστε αυτήν τη στιγμή σε ένα ευαίσθητο στάδιο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα