Μείωση 18% στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, λέει η ΑΗΚ

18:53 13/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση 18% έχει σημειωθεί φέτος κατά την καλοκαιρινή περίοδο στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος σε παγκύπρια βάση, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου Γιώργο Πιστέντη.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πιστέντης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως αυτό οφείλεται στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον τόπο, στο γεγονός ότι φέτος δεν έχουν σημειωθεί ακραία καιρικά φαινόμενα

αλλά και στο ότι αρκετές επιχειρήσεις έχουν κλείσει.

Αναφερόμενος στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού, είπε πως έχουν ανοικοδομηθεί πλήρως όλες οι μονάδες του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού του Βασιλικού, και πρόσθεσε πως η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου αναμένει από την πολιτεία το φυσικό αέριο για φθηνότερη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και πιο φθηνούς λογαριασμούς στους καταναλωτές.

Στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πιστέντης αναφέρθηκε ακόμη και στην τροποποίηση της ειδικής οικιακής διατίμηση για τις πολύτεκνες οικογένειες με κώδικα 08- νέοι δικαιούχοι, λέγοντας πως μετά από απόφαση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη έχουν τροποποιηθεί τα κριτήρια ένταξης στην ειδική οικιακή διατίμηση με κώδικα 08 για τις πολύτεκνες και δυσπραγούσες οικογένειες και από την 1η Αυγούστου 2013 στη διατίμηση 08 συμπεριλήφθηκαν επιπρόσθετα ως δικαιούχοι και οι οικογένειες που παίρνουν επίδομα φροντίδας σε τετραπληγικά άτομα και οι οικογένειες που είναι λήπτες επιδόματος φροντίδας σε παραπληγικά άτομα.

Αυτό, συνέχισε, προϋποθέτει μια σημαντική επιβάρυνση για την Αρχή Ηλεκτρισμού καθώς και μια μικρότερη επιβάρυνση για τους υπόλοιπους καταναλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα