Το Ελληνκό Δημόσιο πλήρωνε τις συντάξεις 2.260 νεκρών!

17:19 13/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σύνταξη σε 2.260 συνταξιούχους, που είχαν αποβιώσει, κατέβαλλε το Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, η σύνταξη στους νεκρούς καταβαλλόταν κανονικά για διάστημα ακόμα και μεγαλύτερο των έξι μηνών, από το θάνατό τους, με το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων να φτάνει τα 35.811.994 ευρώ. Ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκε το ποσό των 21.489.109 ευρώ, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για

το υπόλοιπο ποσό των 14.322.885 ευρώ, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθώς και η παραπομπή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία διαγραφής των θανόντων συνταξιούχων ανέρχεται σε 865.888 ευρώ ανά μήνα.

Επίσης όπως ανακοινώθηκε οι μη απογραφέντες συνταξιούχοι του Δημοσίου ανέρχονταν σε 1.929, στους οποίους έχει διακοπεί η καταβολή των συντάξεων τους σύμφωνα με τις διατάξεις του αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος και όπως αναφέρεται η έρευνα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα για τον εντοπισμό, περίπτωση προς περίπτωση.

Σε ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, αναφέρεται ότι έχει ξεκινήσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από το καλοκαίρι του 2012, μια στοχευμένη προσπάθεια με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και διοικητικές πράξεις, όσον αφορά τις συντάξεις, με στόχο την εξυγίανση και τη βελτίωση της αποδοτικότητας του εν λόγω πεδίου, με στόχο την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, συνεχίζεται η υλοποίηση του μέτρου της προκαταβολής σύνταξης, πριν την έκδοση της οριστικής, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την περαιτέρω σύντμηση του χρόνου απονομής της σύνταξης των δικαιούχων, οι οποίοι έχουν καταθέσει σχετική αίτηση πριν από το Μάρτιο του 2013, ώστε να λάβουν το συντομότερο δυνατόν το σύνολο της σύνταξης που δικαιούνται.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας, «τα αποτελέσματα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αφορμή εφησυχασμού. Αντιθέτως, συνιστούν έναυσμα εντατικοποίησης της προσπάθειας προκειμένου να αποκατασταθεί δικαιοσύνη σε ένα ευαίσθητο πεδίο όπως αυτό των συντάξεων, να συρρικνωθούν περισσότερο οι εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν το Μάρτιο του 2013 και, μέσω της αύξησης προοπτικά του αριθμού των πολιτών που θα λαμβάνουν προκαταβολή σύνταξης, να διευθετηθεί ουσιαστικά το πρόβλημα του μεγάλου εισοδηματικού κενού που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι του Δημοσίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα