Μεγάλος τουριστικός πράκτορας της Ρωσίας στοχεύει σε επιπλέον πτήσεις προς την Κύπρο

15:06 13/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αρχισαν να φαίνονται τα αποτελέσματα από τη συμφωνία που επετεύχθη τη περασμένη εβδομάδα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας για φιλελευθεροποίηση των πτήσεων, αφού ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες στην Κύπρο εξέφρασε την πρόθεση να αυξήσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα τον αριθμό των πτήσεων από Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και άλλες πόλεις της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα με επιστολή του προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών

και Εργων Τάσο Μητσόπουλο και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της Ρωσίας στην Κύπρο, η Biblioglobus, ζήτησε από τον ΚΟΤ να προσφέρει κίνητρα ούτως ώστε να υλοποιηθεί η πρόθεση της εταιρείας της να φέρει στην Κύπρο μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014 περίπου 60 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «στην επιστολή της η Biblioglobus χαιρετίζει την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων για τη φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Ρωσία. Ταυτόχρονα αναφέρει πως σε συνεργασία με τον ΚΟΤ η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αυξημένο αριθμό πτήσεων από Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και άλλες πόλεις της Ρωσίας».

Ο κ. Καρούσος πρόσθεσε πως στην επιστολή της η εταιρεία αναφέρει ακόμα πως στοχεύει στη πραγματοποίηση 11 πτήσεων εβδομαδιαίως από τη Μόσχα, 3 πτήσεων εβδομαδιαίως από την Αγία Πετρούπολη καθώς και πτήσεων από άλλες πόλεις της Ρωσίας όπως την Εκατερίνεμπουργκ και τη Νοβοσιβίρσκ, αρχίζοντας από τις 27 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την επιστολή της εταιρείας, σημείωσε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας «με την υλοποίηση του προγράμματος που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Απριλίου, αναμένεται ότι θα αφιχθούν στην Κύπρο γύρω στις 50 – 60 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες».

Κληθείς να αναφέρει ποιά είναι τα κίνητρα που ζητά ο τουριστικός πράκτορας από τον ΚΟΤ, ο κ. Καρούσος είπε πως «το χειμώνα ο ΚΟΤ επιδοτεί ανά άτομο εταιρείες που φέρνουν κόσμο στην Κύπρο από το εξωτερικό».

Εμείς, πρόσθεσε «ζητούμε από τον ΚΟΤ όπως στηρίξει όχι μόνο τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και την κάθε αεροπορική ή τουριστική εταιρεία η οποία, μετά τη φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Ρωσία, επιθυμεί να φέρει τουρίστες στην Κύπρο. Φαίνεται ότι έχουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από τη συμφωνία για τους ανοικτούς αιθέρες που επιτεύχθηκε την περασμένη Παρασκευή μεταξύ Κύπρου – Ρωσίας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα