Μεγάλα έργα προγραμματίζονται στο Δήμο Δερύνειας

11:30 15/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ανέγερση νέου Δημοτικού Μεγάρου και Στέγης Ηλικιωμένων, η δημιουργία περιφερειακού κολυμβητηρίου και βιοτεχνικής περιοχής είναι μεταξύ των έργων τα οποία προωθούνται προς υλοποίηση από το Δήμο Δερύνειας.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης ανέφερε ότι «από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε τη Δημαρχεία μπήκαμε στα βαθιά και στρωθήκαμε στη δουλειά και από την αρχή δεσμευτήκαμε ότι δεν θα σταματούσαμε έργο το οποίο προώθησαν οι προκάτοχοι μας και θα προωθούσαμε όσα τροχοδρόμησαν».

Αναφερόμενος

στα διάφορα έργα που προωθούνται στο Δήμο, ο κ. Καραγιάννης είπε πως αυτή τη στιγμή «προωθούμε τη δημιουργία Βιοτεχνικής Περιοχής για στέγαση των βιοτεχνών μας. Προχωρούμε στο διαχωρισμό 29 οικοπέδων, με κυβερνητική χορηγία ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του οδικού δικτύου, ενώ αναμένουμε την έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών για τις κυβερνητικές εγγυήσεις για να προχωρήσουμε στη σύναψη δανείου από την Περιφερειακή Σ.Π.Ε. Αμμοχώστου».

Σε συνεργασία με τον ΚΟΑ, συνέχισε, «έχει εκμισθωθεί η γη στο Δήμο για τη δημιουργία Περιφερειακού Κολυμβητηρίου το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα καταβάλει ο ΚΟΑ, ενώ άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Δερύνειας για τη δημιουργία ξενώνων, αίθουσας αποκατάστασης και καφετέριας. Ακόμα αναμένεται η έγκριση από τον ΚΟΑ για την κατασκευή της βοηθητικής πισίνας ως αρχή του έργου το οποίο θα εκτελεστεί σε διάφορες φάσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καραγιάννης είπε πως «έχει προωθηθεί από τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια η ανέγερση νέου Δημαρχείου. Η στέγαση του προσωπικού του Δήμου στο κτίριο του Δημαρχείου δυσχεραίνει την παραγωγικότητα του, γι’ αυτό και προωθούμε τη δημιουργία νέου Δημαρχείου» είπε και πρόσθεσε πως «από το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν κάποιες λειτουργικές αλλαγές στο σχέδιο του νέου Δημαρχείου ούτως ώστε σ’ αυτό να στεγαστούν όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου και να γίνουν αίθουσα παιγνιοθήκης, μικρός παιχνιδότοπος, ενώ την ίδια ώρα να μεγαλώσει η αίθουσα εκδηλώσεων. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε κονδύλια από τα διάφορα Υπουργεία και μετά να προχωρήσουμε στην προκήρυξη προσφορών για το έργο».

Ερωτηθείς για τη Στέγη Ηλικιωμένων, η οποία θα ανεγερθεί δίπλα από το νέο Δημαρχείο, το Αμφιθέατρο και το Μνημείο Πεσόντων, ο Δήμαρχος Δερύνειας είπε ότι «το συγκεκριμένο έργο συμπεριλήφθηκε μετά από πρωτοβουλίες του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου στα Ταμεία Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Αποτελεί ένα σύγχρονο έργο το οποίο οφείλουμε να χαρίσουμε στα άτομα της τρίτης ηλικίας ως ένδειξη εκτίμησης προς αυτούς που μας μεγάλωσαν και ανάθρεψαν».

Για τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου Δερύνειας, ο κ. Καραγιάννης είπε πως «έχουμε καλέσει νέους στο Δημοτικό Συμβούλιο που ασχολούνται με το Skate Board και ακούσαμε τις εισηγήσεις τους. Προχωρήσαμε στην κατασκευή του χώρου, δίπλα από το βοηθητικό γήπεδο της «Αναγέννησης» Δερύνειας και αναμένουμε την παραχώρηση του ποσού ύψους 16 χιλιάδων ευρώ από τον ΚΟΑ. Μ’ αυτό τον τρόπο προσφέρουμε στους νέους μας ευκολίες για υγιή ενασχόληση, αφού δίπλα θα υπάρχει καφετέρια, αποδυτήρια και γήπεδο ποδοσφαίρου».

Πρόσθεσε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή συνεχίζονται στο Δήμο Δερύνειας οι εργασίες του Αποχετευτικού Συστήματος «το οποίο αποτελεί ένα ευρωπαϊκό – συγχρηματοδοτούμενο έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη Μαΐου. Αναγνωρίζουμε ότι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια του Δήμου έχουν καταστραφεί αρκετά, αλλά με την ολοκλήρωση του έργου θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. Οι εργολάβοι έχουν την ευθύνη για την επιδιόρθωση των οποιονδήποτε ζημιών παρουσιαστούν στους επόμενους 18 μήνες, ενώ μετά το χρονικό αυτό διάστημα ο Δήμος θα προβεί σε ολικές επαλείψεις δρόμων που παρουσιάζουν σοβαρές φθορές».

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και στη διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου στη Λεωφόρο Ελευθερίας και είπε ότι «έχουν ζητηθεί οι απόψεις των δημοτών της Δερύνειας για το σχεδιασμό του. Ως γνωστόν το 80% του κόμβου ανήκει στη Δερύνεια ενώ το υπόλοιπο 20% στο Δήμο Παραλιμνίου, ο οποίος έχει ορίσει τα δικά του άτομα στην ομάδα διαμόρφωσης του κόμβου. Μελετούνται τρόποι εξασφάλισης κονδυλιών για την τοπιοτέχνηση του από εταιρείες ή Ημικρατικούς Οργανισμούς».

Προωθούνται επίσης, κατέληξε, «τρία μεγάλα πολεοδομικά έργα που είναι οι Οδοί Σταδίου και Μακαρίου του Γ’ και ο Νότιος Περιφερειακός. Για την Οδό Σταδίου αναμένεται η προκήρυξη προσφοράς ενώ ο Νότιος Περιφερειακός παρουσιάστηκε πρόσφατα σε δημόσια παρουσίαση. Επίσης ζητήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως να σχεδιαστούν και άλλα επιμέρους οδικά δίκτυα, όπως οι αγροτικοί δρόμοι Ρήγα Φεραίου (δρόμος Δημοτικού Κοιμητηρίου και Αγίας Μαρίνας Φρενάρου) και Αγίας Ειρήνης Φρενάρου διαμέσου της γεωργικής περιοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα