Ο Schaeuble αναμένει την γερμανική Βουλή να στηρίξει πακέτο διάσωσης της Κύπρου

11:13 15/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η κάτω γερμανική βουλή, η Bundestag, θα εγκρίνει το πακέτο διάσωσης για την Κύπρο με ισχυρή πλειοψηφία, φέρεται να δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την Παρασκευή πακέτο διάσωσης ύψους 10 δις ευρώ για την Μεγαλόνησο,

με την πρώτη δόση του δανείου — 9 δις του οποίου θα προέλθουν από την ευρωζώνη και 1 δις από το ΔΝΤ — να εκταμιεύεται στα μέσα Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η Γερμανία επέμενε να καθοριστούν αυστηρές προϋποθέσεις για την παροχή βοήθειας, όπως η επιβάρυνση των μεγαλοκαταθετών.
Η ψηφοφορία στην Bundestag αναμένεται την Πέμπτη.

“Εκτιμώ ότι θα υπάρξει ευρεία πλειοψηφία στην Bundestag (για το πακέτο της Κύπρου), παράλληλα με ευρεία στήριξη από την αντιπολίτευση”, είπε ο Schaeuble στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung.
Ο Franz-Walter Steinmeier, από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο ότι το κόμμα του μάλλον θα στηρίξει το πακέτο για την Κύπρο.

“Οι πολίτες της Γερμανίας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι το SPD… δεν θα θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό σχέδιο”, είπε στην εφημερίδα Die Welt am Sonntag, ξεκαθαρίζοντας ότι η νέα συμφωνία ήταν περισσότερο αποδεκτή από το αρχικό σχέδιο καθώς προστατεύει τους μικρούς καταθέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα