Με την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Reding συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

21:02 23/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τους τρόπους αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη συζήτησαν το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και την Ιθαγένεια Viviane Reding.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, που έγινε στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης

είπε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει τις δικές της δυσκολίες, συμπλήρωσε όμως ότι «κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στην ΕΕ αλλά και στους θεσμούς της».

Από την πλευρά της, η κ. Reding δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη στάση του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ να παραμερίσει την εσωκομματική αντιπαράθεση για την Προεδρία κατά τη διάρκεια εξαμήνου για το καλό του κύρους της Προεδρίας, αλλά και της Κύπρου στο εξωτερικό.
Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι το πρωί της Τρίτης θα συνεχιστεί ο πολύ γόνιμος διάλογος για το πώς θα «πάρουμε την Ευρώπη ένα βήμα πιο μπροστά», κατά το πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης που προέρχονται από το ΕΛΚ και η οποία θα προηγηθεί του Ατυπου Συμβουλίου της ΕΕ.

Ευχαρίστησε την κ. Reding για τη «χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση» και είπε ότι οι θέσεις που εξέφρασε κατά τη συνάντηση τον βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Ακόμη, την ευχαρίστησε για την κατανόηση και την αλληλεγγύη της προς την Κύπρο και προς το Δημοκρατικό Συναγερμό και πιο συγκεκριμένα στον ίδιο προσωπικά.

Παίρνοντας τον λόγο, η κ. Reding, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στα ελληνικά, δήλωσε εντυπωσιασμένη με τον «πολύ υπεύθυνο τρόπο» με τον οποίο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χειρίζεται τα θέματα κυπριακού ενδιαφέροντος, τα οποία, είπε, είναι ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και «για τον τρόπο με τον οποίο φέρνει την Κύπρο κοντά στην Ευρώπη και την Ευρώπη στην Κύπρο».

Οπως ανέφερε η κ. Reding, «δεν έχω δει μέχρι τώρα πολλούς Προέδρους κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της μακράς μου εμπειρίας, οι οποίοι να έχουν θέσει στο περιθώριο όλα τα θέματα εσωτερικής πολιτικής», για το καλό της Προεδρίας και του κύρους της χώρας.
Εξήρε παράλληλα τον ΔΗΣΥ για την στάση του να μην κάνει αντιπολίτευση, να βοηθά και να κοιτάζει μπροστά, με στόχο η Κύπρος να καταστεί ένας ισχυρός ηγέτης κατά τη διάρκεια του εξαμήνου της Προεδρίας της.

Παράλληλα, η Επίτροπος συνεχάρη την Κύπρο για την ανάληψη της Προεδρίας, εκφράζοντας τον πλήρη σεβασμό της για αυτό.
Ανέφερε ότι μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ βρίσκονται στην ίδια γραμμή σαν μέλη του ΕΛΚ αναφορικά με τον μέλλον της Ευρώπης. «Θέλουμε να έχουμε μια ισχυρή πολιτική Ενωση, η οποία θα έχει λύσει τα οικονομικά προβλήματα», είπε η κ. Reding.

Πρόσθεσε ότι πέραν αυτών υπάρχουν και τα προβλήματα των ανθρώπων και μιας πολιτικής Ενωσης, για τα οποία, όπως είπε, θα δουλέψουμε μαζί.
Η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι αύριο Τρίτη, η συζήτηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών και

ικαιοσύνης που πρόσκεινται στο ΕΛΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα