Κοινά στοιχεία με τον τρομοκράτη του Μπουργκάς έχει ο Λιβανέζος που συνελήφθη στην Κύπρο

19:42 23/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στοιχεία συμπεριφοράς ίδια με του τρομοκράτη, ο οποίος είχε συλληφθεί για την επίθεση εναντίον Ισραηλινών τουριστών στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, έχει ο Λιβανέζος ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά την πρώτη μέρα εργασιών του Ατυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που διοργανώθηκε στη Λευκωσία στο πλαίσιο

της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Ο κ. Λουκά απέφυγε να εισέλθει σε λεπτομέρειες, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ευαίσθητη και λεπτή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά πόσο υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση μεταξύ του 24χρονου που τελεί υπό κράτηση στην Κύπρο με τον τρομοκράτη που συνελήφθη για την επίθεση στο Μπουργκάς, ο κ. Λουκά είπε ότι «ορισμένα στοιχεία της συμπεριφοράς του είναι τα ίδια με τα στοιχεία συμπεριφοράς του τρομοκράτη στην Βουλγαρία, δεν μπορώ όμως να αποκαλύψω περισσότερα, η υπόθεση είναι πολύ ευαίσθητη και λεπτή και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Ο κ. Λουκά είπε ότι ο συλληφθείς στην Κύπρο, του οποίου το διάταγμα κράτησης ανανεώθηκε σήμερα για άλλες επτά ημέρες, «είναι μέλος μιας οργάνωσης και η οργάνωση στην οποία ανήκει ίσως να μην είναι στις τρομοκρατικές οργανώσεις που είναι στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Συνέστησε υπομονή, σημειώνοντας ότι η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση «δεν έχουμε καταλήξει ακόμη, πρέπει να τελειώσουν οι έρευνες και οι ανακρίσεις».

Σημείωσε ακόμη ότι επιβάλλεται να αυξηθεί η ασφάλεια, αλλά και η συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων αρχών επιβολής του νόμου σε παγκόσμια κλίμακα.

«Για το θέμα αυτό δεν υπάρχουν σύνορα, δεν έχει συγκεκριμένο μέρος που δρουν οι τρομοκράτες και πρέπει να υπάρξει συνεργασία όχι μόνο μεταξύ των χωρών της ΕΕ αλλά όλων των χωρών, φαίνεται ότι υπήρξε καλή συνεργασία στην περίπτωση τη δική μας και για το λόγο αυτό αποτρέψαμε την επίθεση, περισσότερα όμως δεν μπορούν να λεχθούν για το λόγο ότι είναι υπό διερεύνηση η υπόθεση», ανέφερε ο κ. Λουκά.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Λουκά επιβεβαίωσε ότι στη διάρκεια των εργασιών του Ατυπου Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους εταίρους για την πορεία των ερευνών, δεν θέλησε όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Ηταν ενημέρωση μόνο των Υπουργών, αν υπάρχει οτιδήποτε προς δημοσιοποίηση εναπόκειται στις αρχές της Βουλγαρίας να το πράξουν, εγώ δεν μπορώ να απαντήσω, έγινε ενημέρωση αλλά δεν μπορώ να πω οτιδήποτε», κατέληξε ο Υπουργός.

Ερωτηθείσα για την επίθεση στο Μπουργκάς και για πιθανή διασύνδεση του υπόπτου με τον Λιβανέζο που κρατείται στην Κύπρο, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μαάλμστρομ απέφυγε να σχολιάσει, λέγοντας πως οτιδήποτε λεχθεί ενδεχομένως να επηρεάσει τις ανακρίσεις και τις έρευνες.

Ανέφερε ότι η Επιτροπή και κατ’ επέκταση η ΕΕ καταδικάζουν το επεισόδιο και έχουν διαβιβάσει την υποστήριξή τους τόσο στις αρχές της Βουλγαρίας όσο και στο Ισραήλ.

Ανέ

Keywords
Τυχαία Θέματα