Λύπη για την απόφαση της τουρκικής Κυβέρνησης εκφράζει ο Επικεφαλής της ΕΝΙ

18:37 27/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη λύπη του εξέφρασε ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας ενέργειας ΕΝΙ Paolo Scaroni αναφορικά με την απόφαση της τουρκικής Κυβέρνησης για διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Radiocor.
Ο κ. Σκαρόνι διαβεβαίωσε εξάλλου ότι το σχέδιο γεωτρήσεων σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές δεν θα διακοπεί, μεταδίδει το ΑΠΕ. Ο Επικεφαλής της ΕΝΙ είπε ότι

«η οροθέτηση των χωρικών υδάτων δεν είναι πολύ σαφής», αλλά πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση θα τηρηθεί η νομοθεσία της ΕΕ, της οποίας είναι μέλος η Κύπρος».

Σύμφωνα με το ΓΠΕ, ο κ. Scaroni εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπάρχει ακόμη «κοινό έδαφος» μεταξύ των δύο πλευρών και ότι οι σχέσεις της ΕΝΙ με την Τουρκία θα ανακάμψουν.

Εξάλλου, το ΓΠΕ αναφέρεται στην εμπλοκή της ΕΝΙ στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, που θα συνδέει την Τουρκία με τη Ρωσία μέσω Μαύρης Θάλασσας, μεταφέροντας – βάσει των σχεδιασμών – 2.2 τρις κυβικά πόδια (tcf) φυσικού αερίου ετησίως. Προστίθεται ότι η ρωσική Gazprom κατέχει το 50% του έργου και η ΕΝΙ το 20%.

Στο τηλεγράφημα του πρακτορείου αναφέρεται ότι παραμένει ασαφές κατά πόσο η Άγκυρα αντιδρά στην συμμετοχή της ΕΝΙ στον αγωγό South Stream.

Keywords
Τυχαία Θέματα