Λάθος της ΕΕ η ένταξη της Κύπρου, υποστήριξαν Οζγκιουργκούν και Κουτσιούκ

10:12 7/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργκούν δήλωσε ότι η ΕΕ διέπραξε το πρώτο της λάθος δεχόμενη στους κόλπους της την “ε/κ διοίκηση του Νότου”, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία και το δεύτερο, με την ανάθεση της Προεδρίας στους Ε/κ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Ε/κ εντάχθηκαν στην ΕΕ επειδή η Γαλλία και Γερμανία δεν θέλουν την Τουρκία στους κόλπους της ΕΕ και επικαλούνται  την Κύπρο,

η οποία αντιδρά.

Υπενθύμισε ότι η Κύπρος που σήμερα προεδρεύει της ΕΕ έχει αποταθεί στον μηχανισμό στήριξης και ζήτησε δάνειο από τη Ρωσία .

Κατά τον Οζγκιουργκούν η προεδρεύουσα χώρα θα πρέπει να είναι η ατμομηχανή του συρμού, ενώ οι Ε/κ με τα οικονομικά τους προβλήματα, δεν είναι δυνατόν να είναι ούτε καν το τελευταίο βαγόνι.
Πρόσθεσε ότι και τα ΗΕ θεωρούν λογική τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών καθ’ όλη την διάρκεια της Προεδρίας και ότι δεν αναμένεται συνάντηση ηγετών μέχρι το Μάιο του επόμενου έτους, υπενθυμίζοντας στο σημείο αυτό ότι το Φεβρουάριο του 2013 θα διεξαχθούν εκλογές.
Την ίδια άποψη εκφράζει και ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ιρσέν Κουτσιούκ. Το πρώτο λάθος της ΕΕ, αναφέρει ήταν η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με άλυτο το πρόβλημα της, και το δεύτερο λάθος η ανάθεση της Προεδρίας της ΕΕ στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα