Λάθος η απόφαση για την Κύπρο, λέει η Ιρλανδή Υπουργός Ευρώπης

15:48 21/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ιρλανδή Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και προεδρεύουσα της ΕΕ Λουσίντα Κρέιτον δηλώνει ότι ήταν λάθος η αρχική απόφαση του σχεδίου διάσωσης για την Κύπρο που επέβαλε αναγκαστική εισφορά στους μικροκαταθέτες.
Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας, που ασκεί και την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, δηλώνει: «Ήταν μάλλον λάθος να επιβαρυνθούν οι τραπεζικοί

λογαριασμοί των μικροκαταθετών για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. Τώρα πρέπει να διατυπώσουμε μία νέα, δίκαιη πρόταση το συντομότερο δυνατόν».

Η προεδρεύουσα της ΕΕ εκφράζεται θετικά για τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι πρέπει να προχωρήσει κανείς πολύ γρήγορα στην εξυγίανση του προϋπολογισμού. Έτσι αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών και των επενδυτών. Έχω την αίσθηση ότι η νέα κυπριακή κυβέρνηση ακολουθεί αυτόν ακριβώς τον δρόμο».
Ερωτηθείσα εάν θα επιφέρει η κρίση του ευρώ μία εναρμόνιση της φορολογικής νομοθεσίας στην ΕΕ, η κ. Κρέιτον είπε ότι αυτό θα ήταν καταστροφικό.

«Και οι μικρές χώρες πρέπει να είναι ανταγωνιστικές. Το πρόβλημά μας δεν ήταν ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής, αλλά η ελλιπής εποπτεία του τραπεζικού συστήματος. Ευτυχώς, τόσο στην Ιρλανδία, όσο και γενικότερα στην ΕΕ έχουμε πλέον αναπτύξει τους μηχανισμούς που κανονικά θα έπρεπε να είχαμε θεσπίσει από τότε που ιδρύθηκε η ΕΕ», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα