ΠΟΒΕΚ: Στο ψυγείο η αγορά

15:48 21/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η αγορά πέραν των καυσίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης βρίσκεται στο ψυγείο, διαπιστώνει η ΠΟΒΕΚ που καλεί δια του Γενικού της Γραμματέα Στέφανου Κουρσάρη όλους τους παράγοντες στην αλυσίδα της αγοράς να επιδείξουν ψυχραιμία, αλληλοστήριξη και αλληλεγγύη και να αποφεύγουν ενέργειες αισχροκέρδειας.

Σε δήλωση στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κουρσάρης ανέφερε ότι κλιμακώνεται το πρόβλημα που αφορά την απαίτηση των προμηθευτών, εμπόρων, εισαγωγέων για πληρωμή των αγαθών και των υπηρεσιών τους τοις μετρητοίς,

την ίδια ώρα που το ρευστό στην αγορά είναι πολύ περιορισμένο, καθώς ο μόνος τρόπος που μπορεί να πάρει κάποιος ρευστό είναι από τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές.

Οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές, είπε. Απαιτείται, πρόσθεσε, μεγάλη ψυχραιμία, και ανέφερε ότι πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις πανικού, κερδοσκοπίας και εξυπηρέτησης συμφερόντων, αλλά θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα των στιγμών, να αλληλοστηριχθούμε και να επιδείξουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Ο κ. Κουρσάρης τόνισε πως μετά την ομόφωνη απόφαση των κομμάτων και της Κυβέρνησης για τη δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης θα πρέπει να επιδιωχθεί να βρεθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια εκτός Τρόικας.

Πρόσθεσε πως θα πρέπει ο καθένας από εμάς να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες του, σημειώνοντας ότι απαιτείται άμεση η λήψη αποφάσεων και εφαρμογή μέτρων.

«Δεν μας παίρνει η όποια καθυστέρηση, μιλούμε για μέρες και ώρες», είπε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα