Κυβέρνηση μέχρι αύριο το μεσημέρι, λέει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

22:02 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μόνη πρακτική λύση για την Ελλάδα, το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, χαρακτήρισε

ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πριν από λίγο τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αυτή, πρέπει να σχηματιστεί το ταχύτερο, μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει τις πρακτικές άλλων. Δεν θα είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση ειλικρινά και θα μετάσχει σε αυτήν με τρόπο που είναι ο πιο ωφέλιμος για την αποτελεσματική λειτουργία της και την αξιοπιστία της απέναντι στην ελληνική κοινωνία, όπως είπε.

Ανέφερε ότι αύριο η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα εξειδικεύσει, δημοκρατικά, τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι το κρισιμότερο ζήτημα δεν είναι η σύνθεση της κυβέρνησης, αλλά η εθνική διαπραγματευτική ομάδα «που θα επιδιώξει την καλύτερη δυνατή αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι που καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση και η χώρα. Και αυτό θα κριθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε ότι στη μάχη αυτή, το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις κινητοποιώντας όλες τις διεθνείς επαφές, όλη την εμπειρία, όλη τη γνώση, όλο τον σχεδιασμό που έχουν στη διάθεση τους.

Κλείνοντας ο κ. Βενιζέλος κάλεσε για μία ακόμα φορά το ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην εθνική διαπραγματευτική ομάδα, παρά την αρχική του άρνηση, λέγοντας ότι «η δική μας πρόσκληση θα είναι πάντα ανοιχτή, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον, γιατί αυτό συνιστά εθνική και κοινωνική υποχρέωση όλων των κομμάτων και βεβαίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για τον εαυτό του αυτόν τον εύκολο και ασφαλή ρόλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα