Θέματα Προεδρίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και αντιπροσωπεία της ΙΝΤΑ

20:27 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα που σχετίζονται με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο, συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και αντιπροσωπεία της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Διεθνές Εμπόριο (ΙΝΤΑ), υπό τον Πρόεδρο της Vital Moreira (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών), η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο

ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, τονίζοντας ότι γενικότερος στόχος είναι η προώθηση μιας «Καλύτερης Ευρώπης». Επισήμανε ότι υπό το φως των δυσχερών οικονομικών περιστάσεων που διέρχεται η Ευρώπη, η επίτευξη δημοσιονομικής εξυγίανσης, παράλληλα με την ενδυνάμωση της συνιστώσας της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, αποτελούν το ζητούμενο.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη Νότια Διάσταση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και των πολύ καλών της σχέσεων τόσο με τις αραβικές χώρες όσο και με το Ισραήλ, η Κύπρος μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι αν και το κυπριακό πρόβλημα δεν διασυνδέεται με την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, αδιαμφισβήτητα η συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία απορρίπτει εκ προοιμίου οποιαδήποτε συνεργασία με την Κυπριακή Προεδρία, είναι καταδικαστέα.

Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Βουλής για τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της INTA σημείωσε ότι η ανάπτυξη αποτελεί θεμελιώδη στόχο της ΕΕ και πως στο πλαίσιο αυτό η εμπορική πολιτική συνιστά ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία προς επίτευξη αυτού του στόχου. Από πλευράς της ΙΝΤΑ τονίστηκε ότι η οικοδόμηση αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης στην οικονομία αποτελεί κλειδί για επανεκκίνηση της ανάπτυξης.

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένων των εξελίξεων στην Ελλάδα υπό το φως των αποτελεσμάτων των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα