Κυπριακοί μεζέδες στις Βρυξέλλες

16:42 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κυπριακή γεύση και άρωμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι Ευρωπαίοι στο εστιατόριο του Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες. Με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας από την Κύπρο, το μενού θα περιλαμβάνει συχνά κυπριακά εδέσματα.

Ως είθισται, όταν μια χώρα αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου, τιμής ένεκεν, περιλαμβάνονται στο μενού παραδοσιακά πιάτα της χώρας.

Αυτή την εβδομάδα, οι Ευρωπαίοι εταίροι θα έχουν την

ευκαιρία να γευτούν κυπριακά πιάτα όπως αφέλια, πουργούρι, χαλούμι, χούμους, ταχίνι, σπανακόπιττα, γεμιστά, σιεφταλιές, στιφάδο, μακαρόνια του φούρνου, μουσακά, κοτόπουλο με πατάτες του φούρνου, καλαμάρια γεμιστά, αλλά και γλυκά, όπως δάχτυλα, αναρόκρεμα, και κουραμπιέδες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ μάγειρας του εστιατορίου, τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι το τέλος της προεδρίας στο εστιατόριο του Συμβουλίου θα υπάρχει μια ειδική παραδοσιακή γωνιά, όπου θα προσφέρονται συχνά κυπριακοί μεζέδες. Πάντως, όπως εκτιμά ο σεφ, μεγάλη απήχηση θα έχει ο μουσακάς, οι σιεφταλιές, το χαλούμι και τα μακαρόνια του φούρνου.

Τις πρώτες τρεις ημέρες έφθασε στις Βρυξέλλες μια ομάδα από μάγειρες γνωστού κυπριακού εστιατορίου του Παρισιού, προκειμένου να δείξει και να επιβλέψει τη σωστή προετοιμασία των κυπριακών πιάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα