Ανδρέας Κυπριανού: Μοτοσικλετιστές τροχαίας να επεμβαίνουν για μικροσυγκρούσεις

16:12 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο βουλευτής  - Επίτροπος Εσωτερικών του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Κυπριανού, ζητεί όπως για μικροσυγκρούσεις αυτοκινήτων να επεμβαίνουν μοτοσικλετιστές της τροχαίας για την αποφυγή κυκλοφοριακού κομφούζιου.

“Έχω διαπιστώσει επανειλημμένα την αδυναμία της αστυνομίας να χειριστεί άμεσα και αποτελεσματικά το θέμα των μικροσυγκρούσεων μεταξύ αυτοκινήτων, ειδικά σε ώρες και σημεία ψηλής κυκλοφοριακής κίνησης.

Είναι απαράδεκτο να καταταλαιπωρούνται χιλιάδες οδηγοί και να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο για μικροσυγκρούσεις,

το κόστος των οποίων μπορεί να είναι μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Ακόμα και για την μικρότερη σύγκρουση οι οδηγοί κατεβαίνουν, τηλεφωνούν στην αστυνομία και αναμένουν την άφιξη της για να επιβεβαιώσει τον φταίχτη, άφιξη η οποία συνήθως καθυστερεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων”, αναφέρει η επιστολή.

Ως εκ τούτου, ο βουλευτής εισηγείται ”όπως κατά τις ώρες αιχμής σε σημεία ψηλής κυκλοφοριακής πυκνότητας υπάρχουν μοτοσικλετιστές της τροχαίας οι οποίοι θα περιπολούν τα εν λόγω σημεία, και θα επεμβαίνουν άμεσα για σημάδεμα και μετακίνηση αυτοκινήτων”.

Τέλος, σημειώνεται ότι ”είναι απαράδεκτο να εκνευρίζονται χιλιάδες πολίτες, να χάνονται πολύτιμες εργατώρες, να σπαταλούνται τεράστιες ποσότητες καυσίμων για μικροζημιές σε ιδιωτικά οχήματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα