Κουλίας: Προέκταση της κατοχής και πρέσβυς των Τούρκων ο Ντάουνερ

21:31 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Βουλή και Κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσουν την ανάκληση του Αλεξάντερ Ντάουνερ, Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, δήλωσε απόψε ο βουλευτής Αμμοχώστου, Ζαχαρίας Κουλίας.

Ο κ. Ντάουνερ ”λειτούργησε και λειτουργεί ως προέκταση της κατοχής και ως πρέσβυς των Τούρκων”, είπε ο κ. Κουλίας, σε ομιλία του στο πλαίσιο του Κεφαλαίου Δ΄ της ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας για το θέμα ”Η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ειδικό Σύμβουλο

του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ και η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων από την κυπριακή Κυβέρνηση”, θέμα εγγραφέν με εισήγηση του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών, Γιώργου Περδίκη.

Θέλοντας να επισημάνει το πρόβλημα στην όλη υπόθεση, ο κ. Κουλίας υπενθύμισε πως, ”όταν εξεδόθη το βιβλίο ‘Σημαδεμένη τράπουλα’ και ενεγράφη θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και Αξιών, επιστρατεύθηκε ο κ. Πουργουρίδης για να πει για τα απόρρητα και ότι δεν είναι σωστό να συζητούμε και μετά επιστρατεύθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας και τα δύο μεγάλα κόμματα έκανα ό,τι μπορούσαν για να μην προχωρήσει η συζήτηση στην Επιτροπή”.

”Και φθάσαμε”, είπε ο κ. Κουλίας, ”εδώ όπου φθάσαμε και η υφήλιος είναι γεμάτη Ντάουνερ και εδώ δεν φταίει ο παραστάτης αλλά ο σημαιοφόρος και γνώριζε πολύ καλά ο κ. Χριστόφιας ποιός ήταν ο βίος και η πολιτεία του ανδρός και τον ανέχθηκε, όπως και πολλοί άλλοι κύριοι εδώ μέσα που συναγελάζονται μαζί του στα γραφεία και που του δίδουν πληροφορίες”.

”Για αυτό και η υποχρέωση όλων μας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι εδώ”, δήλωσε ο κ. Κουλίας, ”είναι να ζητήσουμε την ανάκληση αυτού του κυρίου”.

”Εχουμε το δυσάρεστο”, είπε ο κ. Κουλίας, ”η Βουλή των Αντιπροσώπων να συζητεί για δεύτερη φορά -και τώρα στην Ολομέλεια- για τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για το βίο και την πολιτεία του και για όλα τα έργα του, τα οποία έπραξε, ενεργεί και διενεργεί ένας άνθρωπος, ο οποίος θα έπρεπε, εκ του Καταστατικού Χάρτου των Ηνωμένων Εθνών, υποχρέωση να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες, για τη σωστή επίλυση του κυπριακού προβλήματος”.

”Ο κ. Ντάουνερ”, συνέχισε ο βουλευτής Αμμοχώστου, ”έκανε ό,τι ήταν δυνατό και αδύνατο για να παρακάμψει το Διεθνές Δίκαιο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και λειτούργησε και λειτουργεί ως προέκταση της κατοχής και ως πρέσβυς των Τούρκων”.

”Παρά ταύτα”, δήλωσε ο κ. Κουλίας, ”τον δεχθήκαμε και τον αποδεχθήκαμε και, στο βιβλίο του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, του Μιχάλη Κοντού και του Γιώργου Κέντα, περιγράφει επακριβώς το βίο και την πολιτεία του ανδρός σε όλους αυτούς τους μήνες και τα χρόνια, που ήταν εδώ”.

”Εκανε”, όπως ανέφερε ο κ. Κουλίας, ”ό,τι ήταν δυνατό και αδύνατο να παρακολουθεί τα διάφορα κόμματα, να λέει ποιοί είναι οι απορριπτικοί και ποιοί οι εθνικιστές και για το Δημοκρατικό Κόμμα περιγράφει μέσα ότι είναι εθνικιστικό κόμμα”.

”Οι συνεργάτες του κ. Ντάουνερ, οι οποίοι ετοίμαζαν εκθέσεις επί τούτου”, είπε ο κ. Κουλίας, ”είχαν μεγάλη έγνοια για το

Keywords
Τυχαία Θέματα