Κοροϊδία θεωρούν οι ποιμνιοτρόφοι την απόφαση για το 50% των κεφαλικών επιδοτήσεων

20:22 22/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιεικώς ως κοροϊδία χαρακτηρίζει η Παγκύπρια Οργάνωση Ποιμνιοτρόφων την απόφαση της Κυβέρνησης «να καταβάλει μόνο το 50% των οφειλόμενων κεφαλικών επιδοτήσεων οι οποίες παραχωρούνται από το 2004 ως αντιστάθμισμα των επιπτώσεων από την ένταξη στην ΕΕ σε μια περίοδο που χρειάζεται επιπρόσθετη στήριξη για την αντιμετώπιση της, διεθνώς, ραγδαίας αύξησης της τιμής των ζωοτροφών».

Σε ανακοίνωση της η Οργάνωση καλεί όλους τους αιγορπροβατοτρόφους να συμμετέχουν στην αυριανή διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Παρά το ότι χαιρετίζει την, έστω και καθυστερημένη, όπως

αναφέρει, απόφαση για να τεθεί στην ΕΕ θέμα στήριξης, η Οργάνωση των ποιμνιοτρόφων αμφισβητεί ωστόσο την ειλικρίνεια των προθέσεων της Κυβέρνησης, αφού, όπως αναφέρει, ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι θεωρεί την αιγοπροβατοτροφία ως μη βιώσιμη και ανταγωνιστική, υπονοώντας ενδεχομένως ότι οποιαδήποτε στήριξη ισοδυναμεί με πεταμένα λεφτά.

«Αφού κ. Υπουργέ θεωρείς την αιγοπροβατοτροφία μη βιώσιμη γιατί η Κυβέρνηση προώθησε την εφαρμογή του προτύπου του χαλουμιού. Μήπως για να υποκλέψεις τη ψήφο των αιγοπροβατοτρόφων στις επόμενες εκλογές;» αναφέρει προς τον Υπουργό Γεωργίας η Οργάνωση.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ποιμνιοτρόφων αναφέρει ακόμη ότι ουδέποτε απέκρυψε τα προβλήματα του κλάδου και πως μαζί με τις αγροτικές οργανώσεις πρότεινε λύσεις συμπεριλαμβανομένου και του αιτήματος για στήριξη από την ΕΕ λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Κύπρου.

Οι ποιμνιοτρόφοι επικρίνουν την Κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής για την αιγοπροβατοτροφία, «αφού αντί να δώσει όραμα για αξιοποίηση του ζητήματος χαλούμι επιχείρησε τελικά να το εκμεταλλευτεί ψηφοθηρικά».

«Εμείς κ. Υπουργέ όχι μόνο δεν εμφορούμαστε από κομματικά κίνητρα αλλά δεν διστάσαμε να τα βάλουμε με μερίδα του κόμματος στο οποίο προσκείμεθα πολιτικά όταν χρειάστηκε, για τη διεκδίκηση του προτύπου του χαλουμιού», προστίθεται στην ανακοίνωση, με τους ποιμνιοτρόφους να καλούν ακόμη τον Υπουργό Γεωργίας σε σχέση με «τον ισχυρισμό ότι όλες οι οργανώσεις των αιγοπροβατοτρόφων αποδέχτηκαν την κουτσουρεμένη καταβολή των κεφαλικών επιδοτήσεων» να κατονομάσει έστω και μια οργάνωση που αποδέχτηκε τη ρύθμιση αυτή.

Καταλήγοντας, η Οργάνωση καλεί εκ νέου όλους τους αιγοπροβατοτρόφους στη διαμαρτυρία που οργανώνεται αύριο στις 11:30 το πρωί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα