Κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης η ναυτιλία, δηλώνει ο ΠτΔ

21:07 25/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητά της τον τομέα της ναυτιλίας ως της κινητήριας δύναμης για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας απόψε στο επίσημο δείπνο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, τον οποίο ανάγνωσε εκ μέρους του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε ότι η ναυτιλία αποτελεί σημαντικό στυλοβάτη της οικονομίας μας λόγω της ικανότητάς της να

λειτουργεί ως πύλη για την έλευση ξένων επενδύσεων στο νησί μας.

Η Κύπρος, είπε, «είναι ήδη καταξιωμένο κέντρο ναυτιλίας και η διατήρηση της ελκυστικότητάς της και της ηγετικής θέσης που έχει στην παγκόσμια σκηνή βρίσκεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στην άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, είπε ότι ταρακούνησε τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας κάτι που δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει την Κύπρο.

Το 2012, πρόσθεσε, ήταν μια χρονιά προκλήσεων και για την ναυτιλιακή βιομηχανία και τη διοίκηση της εμπορικής ναυτιλίας.

Ωστόσο, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με σκληρή και επίμονη δουλειά και συνεργασία μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα «κατορθώσαμε να διατηρήσουμε την ισχύ της σημαίας μας και το ναυτιλιακό κέντρο μας».

Εξέφρασε τη πεποίθηση ότι η πλούτος γνώσης και εμπειρογνωμοσύνης του ναυτιλιακού τομέα θα «οδηγήσει το πλοίο σε ήρεμα νερά» σύντομα, υπενθυμίζοντας την υιοθέτηση της Δήλωσης της Λεμεσού κατά τη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σημείωσε ότι φέτος θα πραγματοποιηθεί ακόμη ένα Κυπριακό Ναυτιλιακό Συνέδριο, θεσμός ο οποίος έχει καταξιωθεί διεθνώς ως μια από τις κύριες ναυτιλιακές εκδηλώσεις του χρόνου.

«Για μια εβδομάδα, η Κύπρος θα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας κάτι που θα μας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω την εικόνα της σημαίας μας και της δικής μας ναυτιλιακής βιομηχανίας», είπε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα