Συζήτηση στην Πάφο για σύσταση Οργανισμού Πάφος 2017

20:13 25/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της σύστασης του οργανισμού του Πάφος 2017 σε μια προσπάθεια επίσπευσης και των υπόλοιπων διαδικασιών που αφορούν σε πρώτο στάδιο την πρόσληψη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή θα τεθεί στο επίκεντρο στην συνεδρία της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου την ερχόμενη Δευτέρα.
Στο πλαίσιο συνάντησης του Δημάρχου Πάφου με τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων ο Σάββας Βέργας ζήτησε άρση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση του οργανισμού μετά τις προεδρικές εκλογές δεδομένων των διαπιστώσεων

από την Γραμματεία της επιτροπής επιλογής των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης ότι η Πάφος βρίσκεται πολύ πίσω, σε ότι άφορα την προεργασία που έχει κάνει για την πολιτιστική πρωτεύουσα το 2017 σε σύγκριση με την δανέζικη πόλη Αάρχους που θα είναι την ίδια χρονιά με την Πάφο, η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, προσθέτοντας, ότι η επιλογή των μελών του διοικητικού Συμβουλίου είναι καλύτερα να επιλεγούν πριν από τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Επανέλαβε επίσης, ότι η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ επιμένει στη θέση ότι την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού θα πρέπει να την αναλάβει τεχνοκράτης και όχι εκλελεγμένο άτομο.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η δημοτική του ομάδα εμμένει στη θέση της σύστασης του διοικητικού Συμβουλίου για μετά τις προεδρικές εκλογές αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης της ολομέλειας .

Εξάλλου ο Ανδρέας Χρυσάνθου δημοτικός σύμβουλος του ΕΥΡΩΚΟ ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι δεν υπάρχει λόγος το θέμα να συζητηθεί εκ νέου πριν από τις προεδρικές εκλογές από τη στιγμή είπε, που υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου. Κάτι τέτοιο αναμένεται να δημιουργήσει πρόσθεσε, αχρείαστες εντάσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας από την πλευρά του είπε στο ΚΥΠΕ πως έχουν παραμεριστεί τα μίση και τα πάθη κατά την έκφραση του επισημαίνοντας ότι άρχισε να δημιουργείται θετικό κλίμα .

Εξέφρασε αισιοδοξία ότι μέσα από τις διαβουλεύσεις και τις επαφές του με όλα τα μέλη των δημοτικών ομάδων θα πρυτανεύσει η συναίνεση ώστε να προχωρήσουν σωστά όλες οι διαδικασίες και να αρχίσει η πορεία υλοποίησης του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2017 .

Στην συνεδρία της ολομέλειας του δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα είπε ο κ Βέργας θα παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα για να αποφασιστεί το κατά πόσον κρίνεται αναγκαία ή όχι η σύσταση του οργανισμού πριν από τις προεδρικές εκλογές .

Keywords
Τυχαία Θέματα