Κινεζικό Υπ. Εξωτερικών: Επιτυχής η απομάκρυνση της πρώτης παρτίδας χημικών όπλων από τη Συρία

21:13 14/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ρωσία, Κίνα και Δανία συντόνισαν επιτυχώς τις ενέργειές τους για την απομάκρυνση της πρώτης παρτίδας χημικών όπλων από τη Συρία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Hong Lei.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, ο Hong Lei ανέφερε ότι η συριακή Κυβέρνηση πραγματοποίησε επιτυχώς ένα «όχι και τόσο εύκολο έργο» αναφορικά με την απομάκρυνση της πρώτης παρτίδας των χημικών όπλων.

«Η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου είναι μέρος της συριακής διευθέτησης» ανέφερε ο Κινέζος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με

το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στα πλαίσια μιας στρατιωτικής επιχείρησης για την ασφάλεια της μεταφοράς των συριακών χημικών όπλων στη Μεσόγειο

Όπως αναφέρεται από την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου, στις 7 Ιανουαρίου το καταδρομικό “Pyotr Velikiy”, συνεργαζόμενο στενά με την κινεζική φρεγάτα “Yancheng”, διεξήγαγαν το έργο της συνοδείας του δανέζικου πλοίου “Ark Futura” που μετέφερε την πρώτη παρτίδα χημικών όπλων.

«Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε με επιτυχία» ανέφερε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το ITAR-TASS, το ρωσικό ΥΠΑΜ αναφέρει ότι το “Pyotr Velikiy” βρίσκεται σε καθορισμένη περιοχή της Μεσογείου και είναι έτοιμο να επιχειρήσει για την ασφαλή μεταφορά των όπλων.

Προστίθεται ότι αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή, στο εγγύς μέλλον, το αεροπλανοφόρο καταδρομικό «Ναύαρχος Kuznetsov», το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Levchenko», το μεγάλο αποβατικό πλοίο «Olenegorsky Gornyak» και τρία συνοδευτικά πλοία.

Τα πλοία κατευθύνονται στο ανατολικό μέρος της Μεσογείου, ανέφερε το Υπουργείο.

Αναφέρεται τέλος ότι τα χημικά όπλα μεταφέρονται με φορτηγά στο λιμάνι της Λαττάκειας, όπου μεταφορτώνονται σε ειδικά πλοία για να μεταφερθούν σε μια ειδική περιοχή και να καταστραφούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα