Εναρμόνιση εταιρικών φόρων Γαλλίας – Γερμανίας, προτείνει ο Ολάντ

20:43 14/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Τρίτη ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα έπρεπε να εναρμονίσουν τους εταιρικούς τους φόρους και πρότεινε μια κοινή γαλλογερμανική εταιρεία για να ωθήσει την στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χρησιμοποιώντας ως μοντέλο τον ευρωπαϊκό κατασκευαστή αεροπλάνων Airbus.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters,

μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου ο κ. Ολάντ ανέφερε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια σύγκλιση των φορολογικών πολιτικών , ξεκινώντας με τον εταιρικό φόρο».

Πρόσθεσε ότι η απόφαση του νέου συνασπισμού στη Γερμανία να δημιουργήσει κατώτατο μισθό ήταν ένα πρώτο βήμα.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την Airbus», είπε, αναφερόμενος στην κατασκευάστρια εταιρεία αεροπλάνων.

«Η ιδέα είναι να κάνουμε μια μεγάλη γαλλογερμανική εταιρεία για την ενεργειακή μετάβαση», ανέφερε.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γάλλος Πρόεδρος υποσχέθηκε να προχωρήσει σε περικοπή 30 δισ. ευρώ από τους φόρους μισθών ως το 2017.

Ο κ. Ολάντ είπε ότι το μέτρο, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την κατάργηση των λεγόμενων οικογενειακών εισφορών που πληρώνονται τώρα από εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες, θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση της ανάπτυξης σε μια χώρα, η όποια όπως είπε, έχει χάσει την οικονομική ισχύ της.

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Γάλλο ηγέτη καθώς η διάσκεψη Τύπου συνεχίζεται μετά από αποκαλύψεις την προηγούμενη εβδομάδα ότι διατηρούσε σχέσεις με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέτ. Ωστόσο, ο ίδιος δεν αναφέρθηκε μέχρι στιγμής κατά τη διάσκεψη Τύπου στο θέμα.

«Η Γαλλία πρέπει να αρχίσει να κινείται ξανά για να επανεκκινήσει», ανέφερε καθώς παρουσίασε μια νέα Συμφωνία Ευθύνης με τις επιχειρήσεις.

Είπε ακόμη ότι ήδη η χώρα έχει κάποια «ευάλωτα» αποτελέσματα, όπως η μείωση στην ανεργία των νέων και μια «σταθεροποίηση» των στοιχείων που αφορούν την ανεργία γενικότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα