ΚΕΒΕ: Προβολή της Κύπρου στο Όσλο, Νορβηγίας

13:06 31/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2011 με επιτυχία το Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Όσλο, Νορβηγίας που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ και το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε συνεργασία με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Σκανδιναβικών Χωρών και το Εμπορικό Γραφείο της Κύπρου στο Βερολίνο.

Στο Φόρουμ αναφέρθηκαν οι καλοί οικονομικοί δεσμοί Κύπρου-Νορβηγίας

και τονίστηκαν τα οφέλη της Κύπρου ως Διεθνές Οικονομικό Κέντρο και οι προοπτικές ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας. Έγινε επίσης αναφορά στους τρόπους οι οποίοι θα βοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών σχέσεων των 2 χωρών.

Από πλευράς των Νορβηγών επιχειρηματιών εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για την Κύπρο καθώς οι Κύπριοι ομιλητές ανέπτυξαν και επεξήγησαν τη σημασία της στρατηγικής θέσης της Κύπρου, το ιδιαίτερα ελκυστικό φορολογικό σύστημα που διαθέτει, τις εξαιρετικές υποδομές, το λειτουργικό νομικό σύστημα, τις επαγγελματικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών, τηλεπικοινωνιακών και ναυτιλίας. Συζητήθηκαν επίσης οι ευκαιρίες που διανοίγονται τώρα στον τομέα της ενέργειας.

Περαιτέρω υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον για τις προοπτικές κοινοπραξιών στους τομείς των κατασκευών και γενικότερα μεγάλων έργων οικοδομής όπως επίσης στα θέματα ακινήτων και επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού.

Η συμμετοχή Νορβηγών δικηγόρων, λογιστών και άλλων επιχειρηματιών στο φόρουμ κατέδειξε το ενδιαφέρον για ανάπτυξη συνεργασιών με την Κύπρο και επέκταση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων μέσω της Κύπρου προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ρωσίας, της Ινδίας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα